tirsdag 19. september 2017

Muggsopp sykdom

Muggsopper kan gi allergi og bidra til andre sykdommer. De har eksistert fra tidenes morgen, og forskjellig . Silje (22) ble syk av mugg. Boligeieren hadde bare sparklet og malt over gammel skade. FOTO: Erkki Kinnunen Eriksen Under teppet har det .

Eksponering for særlig muggsopp , men også bakterier, har fått. Sammenhengen mellom muggsoppeksponering og sykdom er også godt . Om man mistenker at man er blitt syk av muggsopp er det viktig at inneklimaet blir undersøkt. Er det riktig ille bør man finne seg midlertidig bolig . Fukt og muggsopp kan utløse og forverre helseproblemer som astma,.


En av grunnene er at dette er ganske ny kunnskap, i USA . Muggsoppallergi er uvanlig, men forekommer først og fremst blant de som allerede lider av andre allergier.

Men det finnes hjelp å få. Man behøver ikke ha allergi eller astma for å få symptomer i en bygning med fukt- og muggsopp. Hvis du er blitt syk av å oppholde deg i boligen bør du vurdere . Muggsopp trives i tette hus med fuktighet som ikke slipper ut. Norges Astma - og Allergiforbund)Du kan bli syk av inneklimaet i ditt eget . Symptomer og sykdom kan forårsakes av mugg - og bakterievekst og av deres toksiner og allergener fra kilder i bygningskonstruksjonen, i klimainstallasjoner, . Helsesymptomer grunnet muggsopp og bakterier kan være:.


Et dårlig inneklima kan bidra til sykdom og plager hos mange mennesker. Helsefarer ved fuktskader, muggsopp , bakterier, midd og alger i innemiljøet. En viktig årsak er at fuktig inneklima fremmer oppvekst av muggsopp.


Muggsopp har evne til å produsere store mengder sporer som frigjøres til omgivelsene. Muggdannelse i hjemmet kan være en mulig skadelig helserisiko. Mugg er en type sopp som kan leve både innendørs og utendørs.


Vanlige bygningsmaterialer . Har hatt lungebetennelse, luftveisinfeksjon og måtte reise hjem flere ganger pga sykdom.

Jeg jobber medleverturnus. Fukt, fuktskader eller muggsopp innendørs kan gi økt risiko for pustebesvær, hoste, piping i brystet, luftveisinfeksjoner, bronkitt og eksem. Soppangrep har ført til stengte klasserom ved Nærøy ungdomsskole. Det er påvist muggsopp i . Prøver av sopp og inneklima er sendt til . Tom Thorsen ble syk for livet av muggsopp ved skolen hvor han .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg