mandag 11. september 2017

Karve krydder

Det norske ordet karve er en versjon av det som på engelsk er blitt caraway, det . Spisskum Bufret Lignende Spisskum, spisskummen eller spisskarve (Cuminum cyminum) er et krydder som brukes. Navnet krydd kommer av at karve ofte var den eneste krydderurten folk i tidligere. Hva er hva og hva er riktig? Spørsmålet stilles av Liv Følling, og her gjelder det å holde tungen rett i . Kategorier: Brennevinkrydder, KRYDDER , Norske krydder Stikkord: brennevinkrydder, brødkrydder, carum carvi, hjemmelaget surkål, karve , karvi, karving, .

Den benyttes også i sterke alkoholholdige drikker som f. Det norske navnet karve stammer fra fransk, italiensk og spansk der planten. Norsk villkarve skal være ganske lett å finne, . Noen få planter i norsk flora er ekstra verdifulle fordi de kan brukes både som krydder , mat og medisin, og karven er en slik plante. Den letter fordøyelsesprosessen . Ekstra grovt speltbrød med karve og ingefær.


Skinnstekt skrei med karve , rotmos og eggende persillesmør. Allehånde Aromat Basilikum tørket Chilipulver Dill tørket Enebær Estragon tørket Fiskekrydder Garam .

Men karve og spisskummen er botanisk ganske nært beslektet . Det er et veldig vanlig krydder i mexikanske, asiatiske og arabiske retter og krydderblandinger. Mange forveksler spisskummin og karve , som er . Når han har jevnet åkeren, sprer han ikke da dill og strør ut karve , sår han ikke hvete i rader, bygg. Faktisk er svært mye norsk tradisjonsmat krydret med karve.


I Finland er den en arkeofytt, og den er blant de viktigste ville krydderurtene. Karven er en gammel bruksplante. Krydderet er de tørkede frøene.


På Inderøy ble tradisjonen bragt videre av Johannes Bragstad i Inderøykarve . Ingredienser: økologisk svart karve , Tysk: Schwarzkümmel, Engelsk: Black cumin seeds, Latinsk: Nigella Sativa, Tolltariffnummer 09. Frøene av karve brukes som krydder i forskjellige matretter (pultost, brø kjøttretter, blodmat) og som smaksstoff i brennevin. Hører til skjermplantefamilien. Det er helst frøene som brukes men hele planten kan brukes. Regulerende på fordøyelsen.


Det høyst aromatiske karvefrøet har . Som krydder passer karve spesielt godt i retter med kål – for eksempel hjemmelaget surkål og den tyske varianten sauerkraut. I tillegg er det mange som liker . Varene får du utlevert, ferdig pakket,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg