onsdag 13. mai 2015

Eple blomstring hardanger

Blomstringa varer omlag fire veker samanhengande og startar med morelle- og plommeblomstring, deretter kjem eple - og pæretre i blomst. I Ullensvang står tusenvis av frukttre i blomst om våren. Deretter kjem pære- og epleblomen med all si prakt.


Hardangerfjordguiden kan lesast online her. Først er det morelle- og plommeblomstring, så kjem eple - og pæretrea i blomst.

Det er et syn du aldri vil glemme. Epletrærne står i full blomst. Foto: Ragnar Våga Pedersen. I år tror jeg vi skal inn i juni. Der blomstringen i mai måned kan få en hel japansk busslast til å gråte.


Epleblomstring og morellblomstring er . Les mer om hva du kan se, gjøre og spise på veien over fjellet. Her står tusenvis av frukttrær i blomst om våren, og her arrangeres den årlige.

De ulike sorter og distrikter har blomstring på noe ulik tid slik at blomstringen vil variere. Tusenvis av frukttrær med kirsebær, plommer og epleblomster er et . Bildestørrelse: 960x6piksler. Siden cisterciensermunker i middelalderen brakte med seg læren om . Han forteller at blomstringen var avgjørende for at det ble så bra i år.


Eplesider kan brukes som en erstatning for hvitvin. Den bør serveres kal gjerne til mat. BLOMSTRING : Våren gir en egen form for beruselse i . Fjor fjell og epleblomstring ! Poetisk om eplets opprinnelse og kulturhistorie.


Fruktforskeren regner med at det blir full epleblomstring i løpet av pinsen. Når det gjelder epletrær derimot, (og enkelte andre) trenger du minst to trær for å få frukter. Alle frukttrær blomstrer vakkert i april og mai.


I tillegg til sitater og anekdoter finner vi oppskrifter av Trond Moi. Dette førte til forsinket blomstring , og biene kom bare ut de få . Her har jeg laget et bilde på x og rammet det inn.

En sau måtte og få være med. Det var mest epletrær som stod i blomst , men de stod også i sin flotteste . Jeg har sett dem blomstre flere ganger, men frukt har det altså ikke blitt før nå, sier Odda-mannen . Kalde vintre sikrar rik blomstring kvart år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg