torsdag 21. mai 2015

Regler for felling av trær

Du kan ha rett til felling av naboens trær gjennom naboloven. Trær på naboeiendommen – hvilke regler gjelder. Er treeier uenig i at vilkårene er oppfylt og motsetter seg felling må saken derfor bringes inn for . Forbudet mot felling av trær i Oslo er enda strengere enn tidligere antatt.


Hva, har jeg ikke råderett på trær på egen eiendom?

Vi har som sikkert mange av dere vært i kontakt med Oslo Plan og Bygg for avklaring rundt . Forbudet gjelder generelt og det er ikke begrenset til felling av trær i tilknytning til nye tiltak ved eiendommen. Det har vært stor strid om det . Noen eiendommer er omfattet av reguleringsplaner som ikke tillater felling av større trær. Hvis dette gjelder for eiendommen du ønsker å felle et tre på, må du . Jeg fikk omsider naboen til å fjerne sine trær med henvisning til loven, men ble også gjort oppmerksom på at ved . I denne artikkelen gjennomgår vi reglene som gjelder for trær på egen.

Kommer man ikke til enighet om felling eller beskjæring av treet, må . Om du overtreder kommunens regler som gjelder felling av trær , og ikke søker om å kunne felle trær på kommunal eiendom risikerer du å få en . Felling av trær på naboeiendommen er en stadig aktuell problemstilling. Regelen gjelder at et tre ikke skal stå nærmere din tomt enn en tredjedel av treets. Hvis trær må felles for å få gjennomført nye tiltak, må slik felling.


Men det finnes så mange regler og disse kan variere fra kommune til . Skygger naboens tre for sola? Her er regelen du bør kunne. Ulovlig felling av trær på naboeiendommen utløser som regel krav på . Hvis du er nabo til trær som du syns er til skade eller ulempe for deg, kan du søke om å få fjernet eller beskåret trærne.


Bufret Informasjon om trehenvendelser, trefelling, beskjæring av trær og regulering og bevaring av vegetasjon og trær. SAVNER FORANKRING: Et generelt forbud mot felling av større trær savner forankring både i ordlyden og i forhistorien til revisjonen av . Det være seg beskjæring, felling med mer. Bymiljøetaten er eier for kommunale trær som i hovedsak befinner seg i parker og kommunale friområder, samt trær.


Det er ønskelig at søker selv står for felling og opprydding ved en ev.

Retningslinjer for bevaring, felling og arbeid ved trær i Skien kommune. Lov om rettshøve mellom grannar (naboloven), kan det søkes om felling av trær på kommunens grunn, som står nær nabogrense. Mangler: regler Hytteeier vant frem med krav om felling av to bjørketrær.


Bufret Lignende Reglene i naboloven kan gi deg rett til å kreve felling av naboens trær. Noen ganger får den som har søkt om felling eller beskjæring tillatelse til å felle trærne selv. Da må søkeren i tillegg levere egenerklæring om . Bodø kommune får mange henvendelser om felling av trær på. I tillegg følges statlige retningslinjer angående bevaring av biologisk mangfold . Vi felte ganske nylig syv trær.


DØDE: De små fugleungene hadde ingen sjanse da treet de bodde i ble hugget. Det er heller ingen regler som hindrer felling av trær med . Saken gjelder erstatning etter felling av trær. Kommunen fjerner som regel trær selv bare hvis det er umiddelbar risiko for skade på eiendom eller mennesker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg