mandag 11. mai 2015

Rasjonalt tall

Et rasjonalt tall er et tall som kan skrives som en brøk hvor telleren og nevneren er heltall. Disse tallene har en endelig eller periodisk desimalutvikling, f. Mengden som består av alle hele tall og alle tall som kan skrives som en brøk der både teller og nevner er hele tall, kalles rasjonale tall. Fagstoff: Du kjenner også til regneoperasjonen divisjon.


Vi kan dividere med og få som er et helt tall.

Men hvis vi for eksempel dividerer 1 . Gå til Rasjonale tall , - Q Q - En brøk er det vi kaller et rasjonalt tall. Alle rasjonale tall har enten en avsluttende . Adderer vi to naturlige tall, får vi et nytt naturlig tall. Tall som kan skrives som en brøk hvor telleren og nevneren er heltall, som . Reelle tall er alle tall som kan representeres som punkter på en linje, noe som inkluderer, alle rasjonale tall , alle naturlige tall og alle irrasjonale tall. For eksempel er alle endelige desimaltall rasjonale tall.


Sal beviser at summen, eller produktet, av to rasjonale tall alltid vil være et rasjonalt tall.

A ikke inneholder alle rasjonale tall , punkt ii. A, så er også alle tall mindre enn dette inneholdt i A. Videregående Matematikk Universell Matematikk T - Tavle. Den neste tallmengden vi skal se på, er mengden av alle rasjonale tall.


Mengden av rasjonale tall noteres i matematikken som Q eller Q . Det vil si alle tall som kan. Vis da at disse tallene er rasjonale. Glosbe, online ordbok, gratis.


Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Den Norsk til Engelsk ordbok online. Oversettelser Norsk-Engelsk. Er påstanden rett eller gal? Alle hele tall er også rasjonale tall.


Susqrter derfor ikke noe rasjonalt tall da en slik forutsetning fører til en absurditet. Det finnes ikke irrasjonale, negative tall. De hele tall har addisjon, multiplikasjon, subtraksjon og lineær ordning, men ikke divisjon. De rasjonale tall er tallmengden av alle brøker .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg