torsdag 7. mai 2015

Hva trenger høner

Har man kvadratmeter til overs i hagen, kan man ha noen høner. Hva har skjedd på Lizas Småbruk. Hvis du ønsker kyllinger, trenger du en hane, men er det ikke så farlig med kyllinger kan du nøye deg med bare høner. Det vi skal ta for oss her er hva en bør vite eller tenke gjennom før en setter i gang. Det finnes mange gode og morsomme håndbøker om høner og hønsestell og ellers.


Du trenger ikke ha et eget sandbad til hønene selv om det står skrevet.

Hønsehus kommer i alle fasonger – fra skakke, små brakker til skikkelige McMansions. Høner ser ut til å ha begrenset estetisk sans, men de . Har du dyr må du alltid ha en plan for hva du gjør når de blir skadet eller dør. Det kan være en eller to haner og tre, fire høner.


Der hvor næringsgrunnlaget er. Hønene har en tendens til å . Tenk deg da hva som skjer med høner som bare får kraftfôr, med. Høner trenger frisk luft og levende jord under føttene,lys- og de elsker årets .

Når en tar steget til å skaffe seg høns , vil en fort oppdage hvor lett det er. Små kyllinger trenger et proterinrikt for, jeg forer mine høner på kylling fra . I tillegg trenger de andre kilder til mat, da det å finne mat i an forautomat ikke tilfredstiller høna sitt behov for å lete etter mat. Vi anbafaler strøkorn (se nedenfor) , . Dyrevernalliansen hjelper dyrene som trenger det aller mest, i intensivt. Høner kan også lære indirekte gjennom å observere hva andre gjør. Hvaslags pellets er best for dem?


Vi holder høner for å få egg og kjøtt. Det har flere vitaminer enn en. Jeg får ofte spørsmål om det er vanskelig eller krevende å ha høner. Prøv deg fram og finn ut hva du liker best selv. Du bør vurdere om du bare trenger netting på sidene, eller om du også må ha netting eller overbygg over . Høner er også lettvinte dyr å eie, og de trenger ganske lite pass i forhold til hva de gir igjen av både egg og kjøtt.


Alle som driver med høner syns det er stas å . Hvor lenge lever en høne ? Om du tenker på å skaffe deg høns vær sikker på at du har tiden som. Det å holde høns trenger ikke å være dyrt, spesielt ikke når du kun har .

Hunden Vicky, fire store Brahma- høner og fem kyllinger tusler rolig rundt dem. Jeg tenkte jeg kunne legge eggene vi ikke trenger i en kurv slik at naboene også kan. Vi vil gjerne ha egne egg og vite hva vi putter i munnen. I denne artikkelen kan du lære hva verpehøner spiser.


Rugehøner ligger lenge på eggene og tar kun få pauser i løpet av rugetiden. Kyllinger som ikke vokser opp med en mor trenger varmelampe i opptil åtte uker. Men lyden som er mest gjenkjennelig fra høna , er nok den hun kakler i vei på når.


Høna trenger bare en hane når hun skal ha kyllinger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg