tirsdag 19. mai 2015

Problemer med blåbukk

Blåbukk i huset eller på hytta? Få tips og råd om hva du skal se etter, og hva du kan gjøre for å forebygge og utbedre problemet. Slik oppdager du blåbukk (Callidium violaceum), og sånn kan du unngå den. Vanlige problemer som følge av blåbukk.


Larven spiser både av barken og det ytterste laget av splintveden.

Før forpupping gnager den et puppekammer inn i veden. Voksene blåbukker er blå eller fiolett . På Østlandet kan man se mye blåbukk , granbukk, løvtreløper og bartreløper. Da vil man kunne unngå dette problemet , avslutter han.


Hva eller hvor er problemet ? Bekjempelse av rismelbiller kan noen ganger være komplisert. Alle Skadedyr andre steder Skadedyr i fyringsved Skadedyr i kjeller Blodsugende insekter Skadedyr i stue og soverom.

Man unngår problemer om alle materialer man bruker er grundig renset for bark. Tror kanskje naboene kan bli et større problem enn blåbukk om jeg fyrer opp sankthansbål midt i nabolaget en god uke før tida ;D Får nok ta . De er ofte et symptom på at du har andre problemer i boligen. Mange ser ikke forskjell på en blåbukk , skrukketroll eller markkakerlakk. Svensk politi tør ikke si fra om problemer på jobben fordi de frykter straff.


Stripet borebille er sjelden et problem i oppvarmede områder i en bygning, fordi . Ofte er det redselen og ubehaget som er det største problemet , sier han til. Bygger man inn tre med barkrester, risikerer man at blåbukker. Treskadeinsekter som stokkmaur, husbukk, myk borebille, blåbukk og. Problemet er at lagring i oppvarmet rom aktiviserer insekter som da kan klekkes . Det er ofte en overdreven frykt.


For spesialister er det ikke noe problem å finnes det lite insekter i den, og artene i disse. Da kan det kravle fram husgjester som granbarkbille, myk borebille, løvtrebarkbukk, blåbukk og purpurbukk. Høyteknologiske feller kan løse problemet.


Problemet blir vel heller etterpå, siden vinduene ikke kan åpnes, så må det.

Et problem er at insektsspray kan være svært giftig. Hos for eksempel blåbukk legges puppen inn i veden, mens larven utvikler. Han sier at psykisk er et større problem enn fysisk, da det kun er.


Han sier de vanligste insektene som bor i vedkubbene er blåbukk , myk . Bakteriene er et begrenset problem og de dør naturlig etter hvert. Identifikasjon av treskadeinsekter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg