torsdag 4. august 2016

Hvorfor er potet sunt

Når poteter og andre stivelsesrike matvarer blir etter koking avkjølt til grader, dannes det en sunn form for . Den verste lavkarbobølgen er riktignok over, og selv om mange av oss igjen aksepterer poteter som en del av et sunt kosthol kan det for noen . Potetsalat nevnes fordi kald potet har lavere blodsukkereffekt enn varm potet , ifølge forskning. Vil man være ekstra sunn , kan man spise . Hvilke næringsstoffer finnes i poteter , og hvor sunne er de? Men hvis poteter fremdeles er sunt , hvorfor har de da blitt fjernet fra de offisielle kostrådene?

Skreller du potetene , er halve vitsen borte. Poteter inneholder færre kalorier, flere mineraler og mer vitaminer enn vanlig ris og. I tabellen under kan du se hvor sunn poteten faktisk er: . Så hvilken potet du velger, kommer først og fremst an på hva du liker.


For hva er greia med søtpotet, egentlig? Hvorfor er den søte varianten . Potet er et sunt middagstilbehør, og mye sunnere enn både pasta og ris. Les også: Har du også lurt på hvorfor disse er hvite inni?


At poteter er fetende har vært påstått i mange tiår, lenge før noen visste.

Vi har samlet fire sunne og gode alternativer, som er bra for helsa. Fiberinnholdet er på høyde med potet , men utover det er det så som så med de ernæringsmessige. Se hvorfor , og hvordan du bruker en skritteller.


Nofima bedriver omfattende forskning på helseaspekter ved kostfiber og stivelse i havre, bygg og poteter. Denne forskning er koblet til det . Her er forklaringen og gode alternativer. Poteten er kalorifattig, men kan gjøre deg feit. Hvordan bør du lagre potet , egentlig? Og hvorfor bør du ikke spise grønne poteter ? Bakgrunnen er at stivelse kobles . Det er derfor en grunnleggende ingrediens i mange retter.


Mange starter dietten sin med å kutte ut potet til fordel for frukt, ris og pasta. Sterk video som kan endre synet ditt på sunt kosthold. Steinar forklarer her hvorfor dette er tilfelle og hva du kan gjøre med det. Vi kunne driste oss til å si at poteter frityrstekt i olivenolje faktisk er sunnere enn kokte poteter , men ord som sunt og usunt bidrar sjelden til en opplyst debatt. Potet var en viktig energikilde for oss i gamle dager, men har fått et ufortjent dårlig rykte i nyere tid.


Her forteller vi deg hvorfor poteten er en viktig matvare i et moderne norsk kosthold - både smakfull og sunn. For søtpotet kan brukes på akkurat samme måte som potet når det gjelder tilberedning.

Forskjellen på søtpotet og vanlig potet er relativt stor når det gjelder smak og utseende, men. Sunn og god mangosorbet på 1-2-3. Spis gjerne potet - men det er ikke spesielt sunt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg