onsdag 10. august 2016

Kraftig beskjæring av tuja

Har flere tuja smaragd som er blitt for høye, ca m. Da blir det jo åpent i toppen, noe som ikke er pent å se på . KLIPPE TUJAHEKK : Hvis du vil ha en pen tujahekk , er det viktig at du. For mens en løvfellende hekk kan beskjæres kraftig , gjerne nesten ned . Jeg har noen ganske store tuja i hagen.

Plantet for ca år siden. De står stort sett fritt (altså ikke i hekk), og har vært trimmet i toppen, men ikke de senere . Har en Tuja -hekk som plutselig er blitt veldig stor og plasskrevende. Snakket med en gartner som mente at kratig beskjæring kun skulle . Ingen” vil ha tuja , men når det kommer til hva vi skal plante som hekk.


Du beskjærer thuja ved å korte inn på grønne grener - i høyden når den. Poenget mitt er at tuja tåler og bli beskjært kraftig , og vil spire igjen i .

Tujahekk i forskjellig størrelse innlegg 17. Kraftigere tujahekk innlegg 28. Flere resultater fra forum. Husk å beskjære den, i tide! Jeg synes av og til synd om tujaen som har fått sånt et dårlig rykte.


Det er jo slettes ikke tujans skyld at folk bruker den feil. Kanskje noen har forslag til hva jeg kan plante i stedet for tujaen ? Hvordan korter jeg ned en Thujahekk? Beskjæring av thuja -hekk - HJELP! Hard beskjæring fører bare til kraftig vekst av skudd som vokser rett opp.


Men den kraftige og hurtigvoksende tujaen brabant må holdes . De fleste trær og busker kan beskjæres året rundt, men våren er likevel den. Tuja brabant var lenge en svært populær hekk i Norge. Den har fortsatt sine tilhengere, men kan lett ta overhånd og må derfor beskjæres kraftig.


I mars og april måned er det tid for å beskjære frukttrær, bærbusker, roser.

VELG RIKTIG: Riktig redskap til beskjæring er viktig. Det finnes mange forskjellige arter og sorter av thuja (eller: tuja ). Det trenger ikke være en ulempe: det er lett som en plett å beskjære thuja riktig. Hvilket tidspunkt som er riktig for kraftig beskjæring av forskjellige hekker, ser du i. Vedlikeholdsklipping: Teoretisk gjennom hele hagesesongen, ved én . Vidar Andersen ble skikkelig dårlig etter å ha trimmet en tujahekk. Da han for en ukes tid siden trimmet en tujahekk på Tjøme, reagerte han kraftig. Han sier han fort får problemer hvis han skal beskjære den populære . Vi hjelper deg med anbud på beskjæring.


Anleggsgartner,Trefelling Tuja hekk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg