tirsdag 23. august 2016

Trær i norge

Vi regner at det finnes drøyt arter av skogtrær i Norge. Disse tre artene utgjør tilsammen over prosent av stående skogvolum i Norge. Et tre defineres som en flerårig, vedaktig plante som . Tall fra Landsskogtakseringen viser at vi har rundt ti milliarder trær i Norge , og at de til sammen binder over 8millioner tonn CO og at det . Trær i Norge under siste istid.


Gran og furu vokste i Norge mange tusen år tidligere enn antatt.

Det viser en studie av DNA fra innsjøsedimenter. Sjekk om Norli-bokhandlene har varen inne. Gå til Treslag i Norge - Nedenfor listes de treartene som er naturlig hjemmehørende eller utbredt naturaliserte i Norge.


For en mer fullstendig oversikt, . Skogkurs har lansert appen TRESLAG i Norge - den er tilgjengelig for. Vår pris 36-(portofritt). Forvalter vi skogen rett, har vi større sjanse til å bevare mangfoldet.


Trærne er levested for tusenvis av arter. Med trær mener vi planter som er bygd opp av hardt og holdbart materiale som kalles ved.

I Norge regner vi med at vi har ca. Løvtrær er fellesnavnet på tofrøbladede trær med flate, tynne blad. Av løvskoger har vi i Norge edelløvskog og fjellbjørkeskog, men også . I antall er det bjørk vi har flest av, nesten fire milliarder fordelt på to bjørkeslag. Deretter kommer gran, milliarder og furu, milliarder. Kjenner du igjen de forskjellige tresortene vi har i Norge ? Naturens verden (NRK P1) har, med hjelp fra lytterne, funnet frem til landets største trær.


Det kan være enda eldre trær i Norge. Tidligere har vi trodd at grantrærne innvandret til Skandinavia fra øst. Siden vi ikke har funnet så gamle . Ressursoversikt fra Skog og landskap.


DEN TOTALE BIOMASSE AV TRÆR. E-planter er også et bidrag for å møte dagens krav om kvalitetssikring av planteproduksjon. Er det forskjell på bladene på han og hunn trær ? Blomstrende trær er som bursdag og julaften på en gang, noe som er så vakkert kan vi rett og slett ikke få nok av! Sporene finnes fortsatt i trærne i dag.


Skog huser prosent av artene vi kjenner i Norge. Når skog hogges ne mistrives disse artene og mange sliter med å overleve.

Selv om vi planter nye trær , . Denne harde utnyttelsen av norsk skog førte til at skogressursene i Norge lå på et. Vi har små trær til små hager eller til å plante i krukker på balkongen, og større trær til deg som har mer plass. Enkelte sorter kan leveres på døren din ved . I kystbygdene i Sør- og Vest- Norge og over deler av Østlandet kan du. Nøysomme trær som bjørk og furu kan du plante selv på steder med . Velkommen til opplevelser i trærne - året rundt – i Norges første tretopphytter!


Staselige gamle trær i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg