torsdag 11. august 2016

Fjerning av jordveps

Vanligste jordveps (Vespula vulgaris) lager bol av morkent tre. Det finnes fem ulike metoder å fjerne veps på og det er lurt å fjerne vepsebolet . Bekjempelse av veps kan noen ganger være litt vanskelig. Derfor er det ikke mulig å vente til vinteren, for å fjerne bolet.


Det er også mye lettere å fjerne et vepsebol som er lite og har få . VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Disse stikkevepsene kalles jordveps på folkemunne. Det lønner seg å fjerne det tidlig på sommeren, før det er blitt stort og fått mange innboere. Men selv om jordveps slår seg ned i, eller i nærheten, av huset er det viktig å vurdere om bolet skal fjernes. Faktisk regnes jordveps som et nyttedyr, og dermed . Jordveps og tysk veps er vanligst i og rundt hus. Han har travle dager i skadedyrbekjempelsesfirmaet Anticimex.


De fleste oppdragene nå om dagen går ut på å fjerne veps. Vi har flere typer veps i Norge, som for eksempel jordveps , tysk veps, skogveps og norsk veps. Er det noen som har erfaringer med jordveps ?

Hvordan bli kvitt jordhumlebol? Selv om vepsesamfunnene er ettårige hjelper det ikke å vente til vinteren, for så å fjerne bolet. Dronningen overvintrer et sted i nærheten av bolet, og ikke inne i . I Norge er norsk stikkveps, tysk stikkveps og jordveps de vanligste artene.


Samtidig er disse tre artene regnet som aggressive med et smertefullt stikk, og hører til . Dersom byttet har bein eller vinger, fjernes disse med de kraftige kjevene. Uansett hva slags vepsebol du har, bør det fjernes sent på kvelden eller om natten. Da er de fleste vepsene inne i bolet, og de er mindre aktive . Forslag til hvordan de fjernes ? Man kan fjerne bol om vinteren når det ikke er flere veps i bolet eller på . Jeg vet de bygger rede i . Slik lager du en vepsefelle. Er du ekstra mye plaget, bør du vurdere å fjerne vepsebolet.


Uavhengig av metode bør du fjerne veps om natten. Det er hele år siden en liten jordveps stakk Universitetavisas vepsemedarbeider. Bolet må fjernes , noe folk bare bør gjøre på kalde dager tidlig om morgen . Skal fjerne all jord i dag, og håper at med det forsvinner også kræka.


Det kan være lurt å vente med fjerning til bolet har begynt å forme seg, men dersom man. Mangler: fjerning Topic - Stor vepsebol under terrassen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg