torsdag 11. august 2016

Myggstikk allergi

Nå er det høysesong for myggen i Norge. Det går faktisk an å være allergisk mot mygg. Men hevelse og kløe etter stikk betyr ikke nødvendigvis at du har fått en allergisk reaksjon. Vær litt obs når de evt får sitt første vepsestikk, det er noen av de som reagerer på mygg som også er allergisk mot veps.


Mygg fremkaller ikke bare irriterende, kløende lokale reaksjoner, men kan også.

Mygg kan gjøre sommerkvelder til en plage når de svermer rundt. Bare hunnmyggen suger blo hannmyggen klarer seg med nektar fra blomstene til . Hvorfor reagerer allergikere på vepse- og bistikk? Det er vanlig at man ikke har noen annen allergi. Kan man få reaksjoner av myggstikk ? Insektstikk kan hos noen utløse allergiske reaksjoner mot insektgiften.


Myggstikk kan være ubehagelig med hevelse og kløe. Unntaksvis kan et insektstikk utløse meget akutte og dramatiske overfølsomhetsreaksjoner .

Dersom du får kraftige allergiske reaksjoner på myggstikket og rådene under ikke. Mindre allergi er vanligvis ignorert, men noen ganger kan det ta en alvorlig form for allergi kjent som Skeeter . Man kan få insektstikk eller -bitt av f. Hvis du har utviklet allergi - mest alminnelig etter bie- og vepsestikk - kan du få . De fleste syns det er ubehagelig å bli stukket av veps eller bie. Det svir, klør, blir rødt og hovent. Noe kan få svært alvorlig allergisk reaksjon . Jeg er allergisk mot myggstikk. Dette skal du gjøre om barnet blir stukket av mygg.


Lurer på om jeg er allergisk. Fikk myggstikk for eller dager siden, og da jeg våknet i dag så jeg slik ut. Så dette må da være en allergisk reaksjon?


Noen som vet hvordan ett . For eksempel kan mygg være plagsomme, men på våre breddegrader er myggstikk ufarlig. Bare få mennesker er egentlig allergiske mot stikk fra bier og veps. Særlig kan små barn reagere kraftig på myggstikk.

Veps er det derimot flere som er allergiske mot, og hvert år dør 1-personer i Norge av .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg