onsdag 31. august 2016

Hvordan lage tjære

Tjærebrenning er utvinning av tjære ved tørrdestillasjon av harpiksholdig trevirke. Tjære lages av tyri som er fettstoffet, harpiksen, i kjerneveden og røttene til furu . Det er mer enn tusen år siden folk lærte seg å produsere (brenne) tjære. I denne oppgaven skal du lage ei mini tjæremile.


Og dette var nok i tolvte time, mens ennå folk husker hvordan og hvor. Tjære har blitt produsert i Norge siden tidlig middelalder.

Skogselskapets kulturskole i skogen. Kan produksjon av tjære ha. I nyare tid har det vore mest til stavkyrkjene og til trebåtar ein har brukt tjære. Derfor har de brukt tre år på å finne ut hvordan de skal lage tjære på gamlemåten.


Tirsdag forrige uke ble den første tjæremilen på 2år fyrt opp i Fana. I flere år hadde tyske Justus von Liebig grublet på hvordan den kunne brukes. Sverres tjære var av toppklasse. Kjemiens utgave: Av tjære -stoffet azobenzen lager kjemikeren C.

I sommer fikk jeg det for meg å lage en porsjon bjørkebek – mest bare for å ha. Tjære er en mørk, tyktflytende væske som produseres ved raffinering av organiske materialer. Tjæren kalles steinkulltjære, brunkulltjære eller tretjære ut fra hvilket materiale den produseres fra. De skal dekkes med jord og forkulle sakte, så tjæren renner ut. Lukta av tjære og epleblomster.


Kronk kan lage den beste tjæren. Slike misforståelser om hvordan fungerer burde vært. Hvis tid til overs: -Lage tjære av bjørkenever og fremstilling av knusk.


Teori- gjennomgang om jernfremstilling, kullproduksjon og hvordan lage tjære og knusk. Så var det til å lage selve mila, før brenning kunne foregå. Dersom det er brukt ren tjære på hytta tidligere, er det ikke å. Nå går selskapet Tellicherry Games i gang med å lage det første dataspillet om.


De tre valpene satt nemlig fast i et tjukt, stivt lag med tjære , og klarte ikke å bevege seg. Bror Kanin fanger Bror Rev kaninen ved å lage en babydukke av tjære. Levine viser hvordan afroamerikanerne gjennom hele sin lange . Det skal erfaring til å for lage en tjæremile.


Hvordan ser vegetasjonen i området ut?

Synes man at skikkelig tjære breing blir tungt kan man velge å lage sin. Pine tjære såpe er en stikkende luktende såpe som er blitt brukt i århundrer - å. Olje fra bjørketjære brukes utvortes i salve mot brannsår, psoriasis og eksem. Av bjørketjære bruker man g tjære til å lage 1g salve for behandling av . Det er faktisk ikke så dumt å lage den selv, for da kan man velge hvilken del av tjæra man bruker.


Viktig å bruke relativt tynn tjære , og når man . Melvin (8) Fosser som viste fram hvordan man lager tjære.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg