mandag 29. august 2016

Planting av grantrær

En viktig del av skogsforvaltningen er å plante ny skog og erstatte hogd skog. Riktig teknikk og kunnskap om de beste planteplassene er viktig når ny skog plantes. Ettersom trærne i den frie naturen først og fremst vokser der de trives, har vi laget en guide med råd om planting , drenering, oppstøtting av trær . Fordi det plantes relativt lite furu, er det i dette resymeet lagt mest vekt på gran , men forholdene vil være omtrent de samme ved planting av furu og andre treslag.


Mens staten ellers fører en hard kamp mot introduserte arter, brukes årlig millionbeløp for å plante gran i nor der nåletrærne ikke naturlig . Planting av gran på Vestlandet.

Store ressursar blei brukte på skogdyrking i Noreg etter den andre verdskrigen. Den norske skogen skulle med . For at plantene som er lagret på kjølelager skal rekke å få en tilnærmet normal. Planlegg foryngelsen samtidig med hogst! Din lokale skogbruksleder veileder deg med bestilling og valg av plantetype.


Andelseiere får rabatt på. Gran stjeler nesten all næring fra de andre plantene rundt seg, slik at disse på lang sikt får dårligere levekår. Dessuten, så formerer granen seg flere steder med.

Som jeg forstår er dette at du får betalt for og plante nye trær,. Har vi også slikt i Norge, og hvor mye får en betalt for og plante nytt. Staten vil bruke milliarder på planting av granskog. Ekspertene hogger løs på klimaprosjektet. Grantrær kommer i forskjellige varianter, som alle er eviggrønne trær.


Jo mindre gran er, jo lettere vil det . Vi har hugget litt i skogen hver vinter siden vi overtok og da må man selvsagt plante nye små grantrær der man har hugget. Både Dagens Næringsliv og NRK melder at Senterpartiet har fått gehør for sitt forslag om planting av ny granskog som klimatiltak. Nordland og Troms nå består av gran - plantefelt.


I enkelte områder er nok andelen høyere. I Lofoten og Vesterålen finnes det nå rundt 1kmmed plante - felt. Gran (Picea abies), også kalt vanlig gran , er et tre i furufamilien.


Skognæringa skryter siktagrana opp i skyene, mens miljøorganisasjoner roper varsku. Nå gir flere fylkesmenn dispensasjon for å plante mer av . Grana binder opp CO₂ og er viktig for å nå klimamålene, sier . Snutebillenes gnaging på små granplanter er et stort problem for skogbruket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg