torsdag 25. august 2016

Insekt lys

Lysbiller (Lampyridae), også kalt ildfluer eller sankthansormer, er en gruppe av biller. Disse insektene har fått sitt navn ettersom de er istand til å frambringe lys. Hvorfor søker insekter mot lys?


Bufret Lignende Nattinsekter blir ikke tiltrukket av lys fordi de liker det. Derimot tror de at lyset er månestråler. Mange insekter orienterer seg ved hjelp av Månen, som er så langt.

Forskerne har flere forslag til hvorfor noen flygende insekter er sterkt tiltrukket av kunstig lys. Insektene finnes i nær sagt alle landmiljøer og ferskvannsmiljøer og oppviser en. De svarte melaninene er særlig viktige som filter mot skadelig UV- lys fra sola.


For nattaktive insekter kan gatelys og annen kunstig belysning. Kan dette ha ført til at insekter i by over tid har tilpasset seg - ved å unngå lys ? Flere land har lover for å begrense belysning nattestid av hensyn til både folk og dyr. I Norge er lysforurensning et område som foreløpig har . De kan ofte se ultraviolett lys.

Noen kan også lage lys selv, som sankthansormen. Enkelte insekter kan høre, for eksempel gresshopper. Ser ut som og brukes som en vanlig sparepære, men gir lys i UV-spekteret som.


LepiLED er laget for å tiltrekke seg nattsommerfugler og andre insekter. SØLVKRE: Harmløse insekt uten vinger. Trond Dyrli, skadetekniker ved Oslo skadedyrkontroll forteller at lys og god ventilasjon er med på å . Ved sol, lys og varme våkner de fra dvalen. Heldigvis gjør de heller ikke skade.


Ellers er det kanskje andre årsaker til at andre insekter dras mt lyset. Er vel en god egenskap å ha om en skulle forville seg inn i et lyssvakt område hvor det er . Solcellepanel - Solcellepakker - Solstrøm - Ledpærer - Diodelys - Diodepærer - Ledlys - Led lys - Ledpære - Led pærer - Båtbatterier - Båtbatteri - LED . Hvis man vil bruke lys for å tiltrekke insekter , spesielt fluer, hva skal man da bruke ? Nå med alle de nye Led lysene må det vel være mulig å . Det er forsket en del på hvorfor insekter tiltrekkes av lyset , og det kan være flere ulike forklaringer på det, alt etter hvilke arter det er snakk om. Nå tenner moder alle lys , synger vi i jula.


Lysforurensing øker med årlig, og forstyrrer økosystemene våre, inkludert insekter. Alle har vel sett at ein del insekt trekker mot lys om natta, spesielt møll.

Ofte når ein skal bytte pære på utelyset, drøs det ned tusenvis av . Det finnes imidlertid mange måter å ha insekter som hobby. Mange nattaktive insekter trekkes mot lys , og dette fenomenet utnyttes av entomologer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg