fredag 5. august 2016

Vierhortensia jord

Bland grønne blader i jorden i vekstsesongen. Sørg for god drenering og jord uten torv. Den kan godt stå i sur jord men det er ikke ett krav.


Voksested: Arten tåler skygge, men får best . Vierhortensia er en busk med store hvite blomsterklaser. Det er mengder av hvit, fyldig vierhortensia , som står lenge i blomst.

Blomstrer lenge gjør også praktsolhatt, med knallgule kronblader. Roser og hortensia sammen? Hage Bufret Lignende 25. Jorda bør være fuktig og godt drenert. Velegnet til både solitært blikkfang og hekk.


Næringsrik, gjerne sur og fuktig jord. Stuehortensia er omkring én meter høy og vokser som en tett busk med store . Trives best i jord som holder godt på fuktighet, sur eller moderat sur jord.

God jord , riktig gjødsel, passe med vann og masse sol. Den skal ha sur jord , ikke noe kalk. Ordet vierhortensia er ukjent for meg. Hydrangea arborescens er vell ein vierhortensia.


Hjelp med hortensia valg innlegg 5. Flere resultater fra forum. Det morsomme med hagehortensia er at den blir blå i sur jord og rosa i mere kalkrik jord. Dette kan du forsterke med spesielle gjødseltyper . Hortensia rett i jorden : Bygg. Skyggefullt står den, og gal jord har den, men blomstrer gjør den.


Jeg synes dette ligner på vierhortensia (hydrangea aborescens), men . Jeg foretok årets siste planteøkt der de siste hagesentertilbudene kom i jorda : Jeg har plantet. Hvordan steller man Rododendron, eller surjordsplanter, hva gjør jeg for å få en rik blomstring, hvilke sorter og hva slags jord skal jeg bruke. Denne potta rommer to pakker med løk, og planen er å plante dem ut i jorda etter at de har blomstret av her på terrassen vår i Stavanger. Blomsterhodene skifter farge fra grønnlige til hvite med en diam opp mot cm.


Noen planter trenger god og dyp jord , mens andre klarer seg med skrinn, grunn. Dvergsyrin, bjørkebladspirea, japanspirea og vierhortensia. Etabler på næringsfattig jord.

Foretrekker humusrik jord. Må ha jevn tilgang på vann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg