fredag 27. juni 2014

Boakjølsneglen

Klikk på bildet for større versjon. Den flekkete boakjølsneglen oppdager brunskogsneglen, kaster seg over den, begynner å spise på den – og brunskogsneglen er død. Har slimete, velfødde brunsnegler gasset seg i dine bed og salatbinger gjennom sommeren? Spredningen har trolig skjedd med menneskelig aktivitet, først og fremst med planter og jord.


En hyggelig snegle som ikke årsaker skade – slik beskrives ofte boakjølsneglen. Den kan minne litt om brunskogsneglen, men det er langt ifra .

Mordersneglen, brunsneglen eller Iberiasneglen om du vil, har blitt viet mye oppmerksomhet de siste årene. Boakjølsneglen er nå funnet langs kysten av hele Sør-Norge og . Den brune sneglen har spredt . Her har Winter en bitende leopardsnegl på hånda. Ta vare på boakjølsneglen , eller limax maximus som den heter på latin.


Den lever av døde planterester og egg fra andre snegler. Jeg har mye boakjøl i hagen. Bøckman har tidligere sagt at boakjølsneglen jager vekk brunskogsneglen som også kalles mordersnegl, sier Smedsrud til iTromsø.


Dette er en boasnegle, eller boakjølsnegl da som han offesielt heter.

Kalles også leopardsnegle og tigersnegl. Vi har mange boasnegler i . IKKE regnes som din venn mot brunsneglene, men kan raskt bli din hages fiende! Det er forøvrig forbudt å flytte arter til et sted den . Bjørn Winter og zoolog Torfinn Ørmen har Bøckman påvist at brunskogsneglen blir drept av leopardsneglen, som også kalles boakjølsnegl. Så det er ingen grunn til å . Småheslig, men velkommen i hagen er boakjølsneglen så lenge den har brunsnegler på menyen! Og i år er det tjukt av det forhatte bløtdyret.


Det er ikke gjort veldig mye forskning på dette temaet, men mange har sagt at de har observert at boakjølsnegl , som den egentlig heter, har . Den varierer fra å være nærmest ensfarget brun til en lys brun grunnfarge med mørke. Før eit område blir invadert av brunskogsnegl, vil ein ofte sjå at det aukar på med boakjølsnegl. Sneglen kan også kalles stor . Denne eter opp ein god del egg frå brunskogsneglen, og har det . Etterhvert som høstmørket kommer sigende, dukker snegler fram over alt. Blant dem boakjølsneglen – som denne som ble påtruffet på en .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg