fredag 20. juni 2014

Rådyr spiser thuja

Her er noen tips til hvordan du kan unngå at . Lorang Zachariassen på Jeløy har fått blomstene spist opp av rådyr i år etter år. Men det er det slutt på nå. Når rådyr har spist opp tujaen blir den sjeldent pen igjen.


Jeg ser stadig flere som “barberer” restene opp til der . Vi har vært innom tanken på alt fra tuja til bøkehekk.

Oregon Universitys innsamlede erfaringer med hva rådyr spiser og ikke spiser. Jeg registrerer at noen klager over at rådyret spiser thuja , men hos meg har thujaen vært forskånet fra rådyrene bortsett fra skader fra en . Svulmende knopper og løker er lokkemat for sultne rådyr. Så selv om rådyr vanligvis er aktive i skumringen og grålysningen spiser de gjerne . Du kan velge planter som ikke rådyrene spiser. Ja, både elg og rådyr spiser i hvertfall tuja.


LIVSFARLIG NØDKOST: Veterinær Kjell Handeland forteller at under hundre gram barlind kan være nok til å ta livet av et rådyr. Vil du undgå, at rådyr spiser ale dine planter og buske?

Se her, hvilke planter rådyr ikke bryder sig om. Er det noen som har et idiotsikkert middel for å holde rådyra borte fra å spise tujaen. Disse planter er imidlertid kendt for ikke at blive spist. De bor veldig landlig til, og der har de besøk av rådyr og rev daglig. Hos min bror hadde de beitet nede på en stor thuja og spist seg oppover . Hver vinter blir hagen saumfart av rådyr og elg.


De spiser til og med barken på stammene. Slik unngår du at hjorten spiser opp hagen din. Er det noen busker (fortrinnsvis vintergrønne) som hjort og rådyr lar få stå i fred?


Rådyra spiste rundt hele min tuja i vinter. Rådyr er søte, men særdeles plagsomme. VELGER FEIL TUJA : Bildet til venstre viser tujasorten Brabant og bildet. Nordrum legger til at det ikke er uvanlig at nordmenn forspiser seg på . Naboen kjøpte tuja , no er der berre stammen.


Det ser ikke ut som rådyr spiser på forsythia. Vinteren igennem har vi nydt de smukke rådyr i vores have. Det har været en dejlig oplevelse, og selvom et par unge kristtorn er blevet beskåret kraftigt, og den .

Er der noget de æltædende dyr ikke gider spise spørger en læser med sommerhus i nordsjælland. Mangler: thuja Dyr og planter - Naturstyrelsen naturstyrelsen. Om foråret er der anemoner, selv om rådyrene spiser deres rødder. Og når disse er spist opp går de løs på noe annet. Stemor – elsket av både snegler og rådyr.


Det er nesten katastrofe, hagekrise iallefall, rådyrene har oppdaget. Dessuten kan man selvfølgelig sette Thuja og andre vintergrønne. I hvert fall hvis ikke rådyrene spiser opp løkene for meg, De er veldig glad i . Smagen af busken, hvis hjorte er virkelig sultne, vil de spise nogle buske, som de.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg