fredag 27. juni 2014

Frittgående høner egg

Men hva er egentlig forskjellen? Burfri eggproduksjon inkluderer frittgående og økologiske systemer. Dette innebærer større satsing på dyrevelferd.


Frittgående høner blir mer og mer vanlig i . Du får verken bedre egg eller lykkeligere høner ved å velge frittgående.

Påstanden kommer fra svært uventet hold. Nortura-eiere, og eggene blir hentet til et av Nortura sine eggpakkerier. Om lag av hønene er på gårder med økologisk drift, er i frittgående drift og. Kvalitetssystem i landbruket.


Egg fra frittgående høner. Burfrie egg kommer generelt i to typer: økologiske egg og egg fra frittgående høner. Her kan du lese om vanlig eggproduksjon.

Mange har nok et bilde av høner som går fritt på tunet, men det er langt fra virkeligheten. I butikken kan du kjøpe egg fra høner i bur, frittgående høner eller . Etter at flere markedsaktører har bestemt seg for selge egg kun fra frittgående høner , har debatten blitt stadig mer aktuell. Hva er egentlig best for høna?


Sjampanje-fargede egg i firepakning. I fjor fikk eggprodusenter krav om å legge om til frittgående høner. Nye Nortura-leverandører må legge om i år.


Kostnaden er beregnet til . Tanken på og kjøpe egg der en vet at høna har hatt det bra er for meg tiltalende, men jeg syns egg fra frittgående høner er nærmest umulig og steike i panna. Levering hjem på døren fra kr -. Her har du fem gode argumenter for å kjøpe egg fra frittgående høns. Fakta om burhøns, frittgående høns og eggproduksjon. Flest mulig egg , billigst mulig.


Varene får du utlevert, ferdig pakket, på en måte som passer . Ja, jeg har høner , og de legger egg. Hva vil DU betale for egg fra.

I dag står egg fra frittgående høner for prosent av den totale norske eggproduksjonen , prosent er økologisk produsert og resten kommer . AnonymBruker skrev: Har du prøvd å bare tre den på igjen? Ellers vet jeg i grunnen ikke hva du kan gjøre. Jeg hadde ufattelig mye luft i magen når jeg spiste mye vanlig brød fra butikken. Advokaten og tobarnsmoren på Vinderen har de siste to årene hatt frittgående høner og vaktler i hagen og er selvforsynt med egg.


Hønene holder til i et moderne løsdriftshønseri hvor de kan . Nortura sier industrien krever at en større andel av eggene skal komme fra frittgående høns. I et brev til bøndene skriver selskapet at de ønsker . Miljøpartiet De Grønne vil sikre alle husdyrarter tilgang på et naturlig utemiljø og innføre forbud mot alle former for husdyrhold der dyrene blir holdt fanget i små . En smak av Trønderlag, Nyt Norge. Pris: egg = 12kr egg = 25kr egg = 60kr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg