fredag 6. juni 2014

Tuja på terrassen

VELGER FEIL THUJA : Bildet til venstre viser tujasorten Brabant og bildet til høyre viser. Slik innreder du terrassen. Kan jo være andre typer som f. Trenger ikke være helt tett . Kuletuja i isolert blomsterkasse.

Mindre Tujatrær er godt egnet til planting enkelthvis eller sammen med andre blomster, planter og trær i blomsterkasser fra. D ;skal lage ei plantekasse selv. Hvilken hekk rundt terrassen ? Tuja i krukke på balkongen - ByggeBolig byggebolig. Dette er andre året jeg prøver å få en tuja til å overleve vinteren på balkongen min. Ser jo at naboene klarer det så hvorfor klarer ikke jeg det?


Det varer ikke lenge før det blir svært mørkt på denne terrassen.

Denne våren debatteres nemlig tuja og tujahekkene flittigere enn noen gang . Dette gjelder krukker og kasser på terrassen men også planter i hagen. Eviggrønne plantene som Tuja og Rhododendron er svært utsatt for . Mange norske hager har en vintergrønn tuja eller flere, gjerne tett i tett som hekk. Men planten har med tida fått et heller frynsete omdømme.


Tujahekken er veldig bra når du skal sole deg på terrassen. Da slipper du at naboen eller forbipasserende ser deg. Vurderer du å plante hekk i år, bør du vurdere mer enn tuja.


Nå skal vi ha stuekomfort i hage og på terrasse. Uansett hvor mange trendforskere som spår at tujaens gullalder er forbi: Tuja er og blir blant de mest populære hageplantene i Norge. Feks la en klatreplante kaste seg over tujaen , eller heng en fargerik. Gleder meg veldig til å følge deg inn på den nye terrassen din.


Terrassen min er skilt fra naboens terrasse med en vegg som går et stykke. Så hvis du ønsker skikkelig privatliv er tujaen virkelig å anbefale! Pynt opp uteplassen din med grønne planter og blomster.

Bare fantasien setter grenser for hva du kan gjøre ut av altanen eller balkongen din. Tujaen sto opptil terrassen på hjørnet av huset. Beboer hadde heldigvis selv fått slokket brannen med hageslangen og pulverapparat. Lurer på hvor skadelig det er å klippe tuja på denne årstiden.


Hvordan blir tujaen når vi begynner og klippe den på vår side? Den har allerede etter år begynt og vokse innover terrassen vår og jeg ser for .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg