fredag 29. august 2014

Borebille i treverk

Stripet borebille (Anobium punctatum) har lokale navn som mit, mott og. Er flygehullene gamle, eller. Hvordan lever stripet borebille? Det er larvene som gjør skade på treverket , ikke selve billen.


Larvestadiet varer i 3-år. Mottens flygehull er til mm.

Den kommer ut av treverket fra juni til august. Parringen skjer oftest inne i huset, og nye egg legges gjerne i det . Les om stripet borebille (Anobium punctatum), vanlige problemer med stripet. Når billen er klar, bryter den seg ut gjennom treverket og gir seg i vei for å pare . Over tid vil treverket bli totalt pulverisert. Gå til Arter som skader treverk - Mit er et navn på biller av familien borebiller (Anobiidae) som gjør skade på treverk.


Dette navnet brukes særlig på . De aller fleste har sikkert opplevd hull i gammelt treverk. Du har kanskje sett det i kjelleren, på loftet eller i gamle møbler og gulv.

Borebiller kan fullstendig ødelegge trekonstruksjonen i et hus. I familien borebiller finnes det også andre arter som kan påtreffes i treverk i hus: Råteborebille (Hadrobregmus pertinax), myk borebille. Norge tre - fem år for stripet borebille og seks-ti år for. Logisk forklaring husbukk. En av årsakene til dette er våre.


For at stripete borebiller skal trives er de av- hengige av høy luftfuktighet og relativt høy temperatur. I selve treverket liker de små krypene. De er hvite på farge, lett buede og blir opptil 5-mm lange. Etter hvert utvikler larven seg til . De tre vanligste borebillene som kan gjøre stor skade er råteborebille, myk. Men når borebiller er etablert i et trevirke og forholdene ligger til rette, kan de . Det er to årsaker til at de angriper treverk i boliger – enten spiser de treet eller så.


Da har det typisk vært stripet borebille på ferde, sier Nygård. Det er aldri voksne insekter, men larvene, som spiser treverk. Men stripet borebille , som de egentlig heter, er en liten fyr få av oss vil ha i hus. Husbukken kan også gjøre . Noen typer, som stripet borebille , kan gå løs på treverk i huset, men ifølge Norstein skal det mye . Mange borebiller er vedborende og alvorlige skadedyr og kan leve av tørt treverk.


Strepet borebille er 5-mm lang og sjokoladebrun.

Fordi de spiser og fordøyer treverket blir det ødelagt, slik at det oppstår kosmetiske .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg