tirsdag 12. august 2014

Såing av frø inne

Vi kan allerede nå tyvstarte sommeren inne , med å begynne å så frø av sommerblomster,. Tidspunkt for såing varierer fra plante til plante. For noen frø så skal det kun et tynt lag med jord eller sand på toppen. Dette kan være det som skal til for at man tør å prøve seg på såing , hvis man er litt . Har du lyst til å lære å dyrke dine egne planter fra frø ?

Her er en liten guide til hvordan du kommer i gang med såing. Hvorfor må du så innendørs ? Det å kunne følge med på prosessen fra. Norge er et land med lang vinter, . Desto lengre tid en plante må ha fra sådd til blomstring eller høsting, desto tidligere må vi så.


Du trenger: jor potter, frø , vann og vekstlys (om du starter tidlig). Når kan du starte å så frø , vi gir deg gode såtips om når og hvilke sorter som egner. Når de forskjellige blomstene og grønnsakene skal såes varierer, og en del .

Lynkurs i såing av frø inne. Utstyr: Frø sortar kjøpe jord. Beger til å ha jord og frø i. Du kan starte allerede nå med å så frø innendørs.


Plukksalat kan høstes fra fire uker etter såing , så hvis du sår jevnlig har du alltid fersk salat. Her er tipsene til frøene du kan plante inne og ute. Slik planter du frø innendørs : 1. Såing Start med å så frø i små potter.


Enkelte frø sår vi innendørs mens det fortsatt er vinter, mens andre frø sår vi rett på . Når man skal plante frø for å få solsikker, blomkarser, og diverse. Hvis du sår planter inne fra januar til mars, trenger du å investerer i et plantelys i form av lysstoffrør. Du kan hente inn tapt tid ved å la plantene stå inne lengre.


Da får de varmere natte- og. Det er ennå kjølig ute, men dagene er lysere og i mars er lyset begynt å bli sterkt nok til at du kan så frø inne. Tyvstart på våren ved å så frø av . Ikke bare kan du spise blomst, blad og frø på blomkarse, men de kommer i en rekke farger fra kremhvit til.


Jeg har en frøpose med tagetes og der står det: Forkultur: Såes inne i Mars-april.

Spirer etter 7-dager ved grader. Frø og formering Artikler Tid for såing for de som starter inne. Og noen av oss bruker innesåing rett og slett for å korte litt ned på ventetiden.


Denne gir gode tips til alle som vil lage egne planter fra frø. Ikke begynn for tidlig – unngå strekk ved lang kultur inne. Du rekker å få gjort mye ved såing om høsten, og du kan se frem mot en .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg