torsdag 28. august 2014

Narrmarihånd

Narrmarihand er en fargerik orkidé. Den får aks med store, purpurfarga blomster, som synes langt av gårde. Omfattende informasjon og alle forekomster. Tidligere het den Orchis morio. Den vokser for det meste på øyer, sørlig .

Blomstene er store og purpurfargede med . Flere resultater fra biologforeningen. Anacamptis morio (Orchis morio). Klasse, Enfrøblader (Liliopsida). Familie, Orkidéfamilien (Orchidaceae).


Ellers i Europa går narrmarihånd for å være en kravfull plante som ikke vokser på sur jord. Det kan derfor virke overraskende at den trives her, hvor berggrunnen .

Plantene deler seg godt vegetativt og kan danne tette grupper med planter. Diverse opplysninger: Disse bildene er tatt på Kalvehageneset i Grimstad kommune. Søk på hele nettstedet: Siste nytt. Rike, Planteriket (Plantae). Uekte gruppe, Karplanter (Tracheophytes).


Overrekke , Frøplanter (Spermatophyte). Rekke, Dekkfrøete blomsterplanter . Beliggenhet: Skjærgården i Grimstad. Ta turen fra midten av mai til midten av juni. Da blomstrer kusymre, tindved og den vakre og sjeldne orkideen narrmarihand. TUREN: En god og tydelig sti går . Bla milions ord og uttrykk på alle språk.


Det ser ikke ut til at vi kan finne det du leter etter. Kanskje et søk kan hjelpe. Den er rødlistet i kategori NT-nær truet.

Med referanse til nettsiden, botanikk. Brandrud er narrmarihand ikke gjenfunnet på . I Norge vokser narrmarihand kun i Grimstad kommune og med. Anne Sverdrup-Thygeson, professor ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (NMBU).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg