torsdag 14. august 2014

Ville orkideer fredet

De ville orkideene i Norge tilhører en fantastisk plantefamilie med. Lov om forvaltning av naturens mangfold ( naturmangfoldloven) av 19. Sett musepekeren på bildet og venstreklikk for å få større bilde og mer informasjon. Mange ville orkideer i Norge er fredet.


Det vil si at det ikke er lov å plukke eller skade dem.

Enda flere er på rødlista, ikke nødvendigvis for at . Vår største ville orkidé minner unektelig om de tropiske artene, med sin. Norge gjort som Sverige og fredet samtlige arter. Den lille blomstens plante var betydelig mindre og den ville jeg.


Norden har mer enn ville orkidèer. Er noen av disse orkideene fredet eller er det lov å grave opp en rot av hver å . Fredning av planter reguleres av den enkelte stats lovverk, samt internasjonale. Bern-konvensjonens appendiks I.

Alle norske orkideer er omfattet av CITES . Den står også på liste II under CITES-konvensjonen, som omfatter . Mangler: ville Marits hagedagbok: Ville orkidéer og en fantastisk skog tur. De er også fredet , så det er ikke lov å flytte de eller ta de med hjem. Så mange vakre ville orkideer du har fått se på skogstur. Tema for kvelden var Orkidéer ute og inne.


Noen ville orkidéer i norsk natur som er jordboende:. Den er også fredet og vokser i kalkjord. Karl-Birger Strann og Jarle W. Deres fargeprakt og spesielle blomsterformer skiller orkideene fra alle. Orkideer har alltid fascinert mennesker.


Samfunn › Politi og kriminalitet › Kriminologi Bufret Lignende 22. Lovbrudd og overgrep relatert til ville planter har i dag ikke like mye fokus som. Dette gjelder særlig viltvoksende orkideer som marisko, flueblom, rød . Hovedmålet med fredningen er å bevare det særegne plantelivet som finnes på Bergsåsen.


Rød skogfrue er fredet i henhold til naturvernloven, og oppført på CITES. Omfattende innhøsting og omsetning av ville orkidéknoller er blitt en trussel mot.

Er den fredet , eller kan man grave opp en rot og ta med hjem? Flytting av ville orkideer inn i hager, går veldig ofte dårlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg