onsdag 20. august 2014

Løvtrebarkbukk

Løvtrebarkbukk lever i forbindelse med bark på relativt ferskt trevirke. Den kan ikke leve uten bark. Dekkvingene er vanligvis blåsorte, men kan også være brune. Da kan det kravle fram husgjester som granbarkbille, myk borebille, løvtrebarkbukk , blåbukk og purpurbukk.


Ingen av disse er farlige.

Heldigvis kunne en ekspert vi omsider fikk tak i berolige oss med at de brune små monstrene bare var løvtrebarkbukk som hadde kommet inn . Klikk for å se et større bilde). UØNSKET HUSGJEST:Har du sett denne i stuen din har den mest sannsynlig fulgt med veden din inn. Arten løvtrebarkbukk hører til i slekta , Phymatodes.


Dessverre er det ikke mer informasjon om denne arten for øyeblikket. Hvis du vet noe og vil bidra, kan du . De vanligste husgjestene er granbarkbille, myk borebille, løvtrebarkbukk , blåbukk og purpurbukk, men ingen av dem er farlige.

Granbarkbille, myk borebille, løvtrebarkbukk , blåbukk og purpurbukk er alle vanlige gjester som ikke er farlige. Norges nordligste funn av . På Østlandet kan man se mye blåbukk, . Orden: Biller ROHele huset. Eksempel blåbukk, myk borebille og løvtrebarkbukk. Insekter som kommer inn med fyringsved. I tillegg vil andre insekter som har sin larveutvikling i døende.


Sjekk om du har grunn til å bekymre deg for dem! Disse kommer inn med veden. De ligger i dvale i veden. Torstein Kvamme guineum) relativt vanlig i eikeve særlig fra Te- en fillore Norsk institutt for skog og landskap. Dette ser ikke ut som en Husbukk.


Derimot så ser det ut som en LØVTREBARKBUKK. Vanligste arter i tørr ved er blåbukk og løvtrebarkbukk. Hører du lyder fra veden, kan det være larvene deres du hører at gnager.

Skadedyrene sprer seg ofte i og langs rør, kabelgater, ventilasjon, sprekker og lignende, og det er derfor viktig å bekjempe dem før de sprer seg. Vanlige husgjester er granbarkbille, myk borebille , løvtrebarkbukk ,. Melding: Et godt råd til dem som er plaget av borebiller innendørs og iallfall . Skadedyrenes systematikk Skadedyrenes systematikk LATINSK NAVN NORSK NAVN ENGELSK NAVN Pentatomidae Breiteger Periplaneta americana. Dei kjem frå veden og den har eg kasta ut, så no håpar eg at problemet er løyst!


Artilg navn - løvtrebarkbukker :-D. Bra du fant det ut, og hvorfra . Maurløven Myrmeleon formicarius funnet i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg