fredag 15. august 2014

Økologisk hønsehold

Regelverk økologisk fjørfehold. Utgitt av Norsk senter for økologisk landbruk med støtte fra Statens. Viktige faktorer for å lykkes med økologisk hønsehold er gode kunnskaper, nøyaktighet og . Etterspørselen etter økologisk egg har hatt en formida bel økning. Vingulmark leverer økologiske egg av beste kvalitet.


Frittgående høner, frilandshøner og økologisk hønsehold.

Dyrevelferden her er bedre siden høner har mye større bevegelsesfrihet og aktivitet. Dette arealet skal være tilgjengelig for høns i minst en tredjedel av livet. Tips for småskala hønsehold.


Hønsehold er nemlig en riktig god idé, hvis du gjerne vil drive hagen din på den økologiske måten. Maren henter for eksempel daglig egg hos . Forskjellen mellom økologisk og konvensjonelt hønsehold er i hovedsak at øko- hønene kan gå ute, og at de innendørs har krav på naturlig lys og et større . Fuglene skal ikke holdes i bur, men være frittgående. I tillegg er det krav om at minst en tredel av . Eggebonde Rune Klufterud har frittgående høns , men mener at bur er det.

Du kan neppe smake eller se forskjell på økologiske egg og andre egg, men. Høns som benyttes i økologisk eggproduksjon, har dobbelt så høy. For høns i den nye typen miljøbur var dødeligheten på rundt prosent. Statens tilsyn for planter, fisk, dyr og næringsmidler.


Størsteparten av regelverket er felles for konvensjonell og økologisk produksjon. Produsenter av økologisk mat må i tillegg oppfylle relativt omfattende krav som . I samarbeid med Bioforsk, har vi utarbeidet oversikter over dyrevelferdskrav i økologisk regelverk. Tabellene sammenligner krav i henholdsvis . Andelen af økologiske æg til industrielt brug i for eksempel kager og pasta er langt mindre. En kan velge mellom økologiske egg, egg fra frittgående høns og buregg.


Burhøner og frittgående høner holdes inne. Om lag av hønene er på gårder med økologisk drift, er i frittgående drift og er i miljøinnredede bur. Projektet udføres i samarbejde med DLG og Danæg, samt Videncentret for Landbrug og støttes af. Unsubscribe from Øko Protein? I butikken kan du kjøpe egg fra høner i bur, frittgående høner eller økologiske høner.


Bare de økologiske hønene har krav på å være ute. Alt fjerkræ skal være under økologisk produktion inden udgangen af det 4. Høns og kyllinger skal have siddepinde til alle dyr. MDG at Bergen kommune kun kjøper inn økologiske egg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg