mandag 25. august 2014

Nettinggjerde sau

Har overtatt eit sauebruk for ikkje lenge sidan. Eine beitet, gammal innmark, blir brukt som transitbeite når dyr kjem . Nettinggjerde eller Strøm til sau innlegg 7. Jekketalje til å stramme nettinggjerde innlegg 4. Sauegjerde, trenger råd innlegg 11. Flere resultater fra gardsdrift.

Bufret Lignende Redaktøren av denne sida har opparbeida seg ymse erfaringar med gjerde for sauer og geiter. Og vil prøva å formidla nokre av desse erfaringane. Kva gjerde og stengsel ein skal nytta ved styrt beiting vert avgjort av ulike faktorar som:. Sauer og lam kjem i ei mellomstilling, medan ein til storfe og hest.


Elektriske nettinggjerder. Er det spesielle krav til utseende til et gjerde ? Kan en gjerdeavtale tinglyses? Hva sier lovverket om bruk av piggtråd?


Han trives med sauer som er tamme, og holder seg der de skal.

Asbjørn har brukt nettinggjerde i sju år til sauene. Du skal ikke ta for gitt at du får lov til å gjerde dem ute. Jeg har hytte på fjellet og plages av sau og kuer som trasker rundt på eiendommen. Kraftfullt el gjerde til storfe, sauer , hester og vilt.


Det slår Mattilsynet fast. For eksempel tror vi dette gjerdet kan bli nyttig for å gjerde sauer ute fra områder der de er utsatt for alveld eller flåttbårne sjukdommer, som vi . Gjerde skal settast opp og vedlikehaldast slik at det ikkje er til fare for folk eller husdyr. Nylon- nettinggjerder er dødsfeller, mener saueeiere:.


Sør-Trøndelag Sau og Geit roper et varsku til hytteeierne som ikke setter strøm på . Gjerde skal oppføres slik at beitedyr ikke kommer til skade eller blir sperret inne. Vi har brukt Veshovda Gjerdesystem for å gjerde inne 20dekar med skog til skogsgriser. Anders Schanche Rettedal Grisebonde og Sau. Forautomat til å henge på gjerde til kalvehytte. Ideell for å venne kalven til tørrfor.


Liten fôrtro på ca liter. Beregning av kostnader forbundet med forebyggende tiltak mot tap av sau på grunn. Alltid høy kvalitet, rask levering og rett pris.


FKT-prosjektet er et fellesprosjekt for Norsk Sau og Geit, Norges Bondelag.

Da hytteeieren valgte å gjerde rundt hytta med elektrisk sauegjerde uten. Uten strøm er denne type gjerder en dødsfelle for både sau og . NETTINGGJERDE ELEKTRISK BASIC. Nå blir det slutt på brekende sauer i hagene i Medkila.


Farlege gjerderestar skal fjernast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg