torsdag 30. april 2015

Solbærsirup sukker

Lerums solbærsirup - slik solbærsirup skal smake! Sukker , råsaft frå solbær (framstilt frå konsentrert råsaft), konserveringsmiddel . Saft, sukker , vann er de helt enkle ingrediensene som skal til,. Av utstyr trenger du en stor kjele, stor . I vår sjekk inneholder Coop solbærsirup mest sukker , mens de rimeligere saftvariantene fra henholdsvis First Price og Xtra inneholder minst . Eneste saft der sukker er hovedingrediensen.

Ifølge matvaretabellen inneholder drikkeferdig husholdningssaft gram tilsatt sukker – akkurat det samme som en cola. Liker du sterk saft blir . Solbærsaft, 5g sukker pr. Og det er ikke bare sukker som gjør søte drikker usunne. Og i en flaske med solbærsirup er det faktisk hele 3sukkerbiter, bemerker . Her har vi laget en solbærsirup ved å koke ned friske bær med en spiseskje sukker pr.


Kok det ned med litt vann til en tykk sirup. Skyll bærene godt slik at snegler eller lignende ikke blir med. Legg bær, sukker og eventuelt krydder lagvis i kokeren.

Når bærene har dampet ferdig, er det bare. Fiber, mindre tilsatt sukker og sunne oljer blir fremhevet som honnørord. Noras solbærsirup markedsføres som ekte og naturlig — uten . Hjemmelaget saft er billig og godt, og du bestemmer selv hvor mye sukker du vil tilsette. Hvor søt saften blir avhenger mye av type bær du bruker.


Da er gjerne sukkeret erstattet med søtstoff. Les også: Slik lager du syltetøy uten sukker. Er det noen som har prøvd å lage sukkerfri saft?


Men lurer på om jeg kan søte den med . RiskreVisp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem. Visp sammen sukker og egg i en bolle. Dryss gjerne på litt sukker , slik at det ikke dannes snerk oppå.


Brukte ikke sukker siden solbærsirup er veldig søtt. En sikker vinner på kalde dager! Kraftig, ren råsaft tilsatt sukker som blandes ut til varm eller kald drikke med mye god og rund smak. Men ofte er det bare saft fra fruktkonsentrat, i tillegg til sukker.


Solbærsirup (har ca. like mye tilsatt sukker som brus).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg