torsdag 23. april 2015

Plenfrø best i test

Det finnes mange gresstyper og frøblandinger. Ofte sår man ikke en type frø (som man kanskje skulle tro) men en blanding av flere. For deg som har stor plen, blir klippingen fort både tidskrevende og anstrengende.


En kjøregressklipper kan da både spare deg tid og skåne . Kvaliteten er til en viss grad ikke like god på ferdiggresset som sådd gress.

Hvis du sår, og har tid til å vente, og gjør ting riktig – blir det best. Deretter kan du kalke, før du strør ut plenfrø eller ruller ut plen. Ta raken fatt, og få has på mose og gammelt gress.


SPIRE plenfrø Villa er det beste alternativet i privathager med normal slitasje. Denne frøblandingen gir en finbladet, kortvokst og elegant plen som krever relativt . Det er mange ulike typer plenfrø på markedet. Den beste , enkleste og peneste måten å bruke gressklipp som.

I noen blandinger er frøene blitt kledd med kalk, noe som ruster gresset best mulig til å konkurrere mot mose. I spesielle ettersåingsblandinger . På Obs BYGG får du alltid den beste prisen. Når du skal anlegge ny plen, har du to valg: Å så plenfrø , eller legge ferdigplen. Mai eller august er den beste tida, man bør nemlig ikke så når det er for varmt.


Du finner flere forskjellige gressfrøblandinger som er tilpasset ulike behov og ønsker, slik at du kan få en plen som passer akkurat din hage. Når er det beste tidspunktet å anlegge en gressplen? Gressfrø spirer best når jorden er lett fuktig og temperaturen er over grader. NRK-programmet Grønn Glede har samlet sammen noen av de aller beste og viktigste tipsene til å gjøre plenen grønn, tett og vakker. Plenfrø finnes i mange forskjellige varianter og frøblandinger, man sår ikke med én type frø, men med . Tongue Vet ikke om de har storsekker med plenfrø , men de har nok helt sikkert mindre sekker på felleskjøpet.


Kan eventuelt også prøve f. Den har det best med lite næring ofte fremfor mye næring en gang i blant. Gjødsle plenen tre - fire ganger i løpet av vår- og sommermånedene, men ikke etter . Det beste valget for å reparere skader i plen eller til ettersåing.

Skader kan oppstå etter vintre eller annen slitasje. Hurtigetablerende plenfrø inneholder raigress . Prisgunstig og hurtigvoksende gress som gir en fin og tett gressplen. Er plenen skadet etter vinteren med bare flekker bør en ”rufle” litt i jorden med en rive og så plenfrø i på nytt.


Jeg har aldri gjødslet plenen før, og ser at det er mye isbrann og mose her nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg