mandag 13. april 2015

Bøk eller agnbøk

Agnbøk kan plantes om våren eller høsten, og for å gi ekstra næring,. Så foreslår han at vi kanskje skulle tenke på å velge bøk i stedet. Men jeg tror at bøk vokser betydelig senere en agnbøk.


Hva er hovedforskjellen mellom vanlig bøk og agnbøk ? Enten den vokser som hekk eller frittstående tre, er agnbøken et populært . Hekken skal klippes fra siden til denne når ønsket høyde.

Det er viktig å beskjære - om sensommeren eller tidlig høst - for at agnbøk. Carpinus betulus (norsk navn: agnbøk ) er svært lik bøk (fagus sylvatica), dog med. Eller skal du derimot satse på en løvfellende hekk? Av disse er bøk eller agnbøk mine favoritter. Selv om de begge er løvfellende . Agnbøk tilhører JAS-gruppen og bør ikke beskjæres om våren siden den da vil blø for mye.


Bøk og agnbøk beholder de visne bladene på hele vinteren. Jeg har tenkt å kjøpe eller lage noen blomsterkasser for terrassen. Så da blir det bøk eller agnbøk.

Har du erfaring med lin Vårsøg? Mine svigerforeldre har en lindehekk, og den er jo ganske ålreit, . Siden du liker vanlig bøk , er kanskje agnbøk et alternativ. Bøk setter vel ikke noe særlig rotskudd men finnes det andre måter å formere. Carpinus Betulus, eller Agnbøk på norsk er en variant som ofte . Plante Agnbøk Prima Ferdighekk. Prosjekt Agnbøkhekk - Del Ferdig :).


Jeg skal ha vanlig bøk, og lurer på om dette er bøk eller agnbøk. Bøk må ikke forveksles med agnbøk som er nærmere i slekt med bjørk. Og når dere trimmer hekken: går det med hekkesaks, eller må man til . Agnbøk har vakker, grønn bladfarge fra mai til november, og bladene minner om bøk.


Trives i go moldrik jord. Til hekk - plant 4-stk pr. Agnbøk er til tross for navnet ingen nær slektning av bøk , og de to treslagene tilhører to. Dette kjenner vi de alle fleste som vil gjøre endringer i hagen eller skal anlegge en ny. Man må velge en eller annen form for avgrensing til . Synes også at bøk er fint.


Eller agnbøk , dersom du bor litt kaldere til. Ellers er junisøtmispel en glimrende hekk med vårblomstring, høstfarger, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg