mandag 13. april 2015

Hva er humle

Humle er en flerårig, urteaktig slyngplante som tilhører hampfamilien. Humle kan bli 6-meter høy, og visner ned til rota hver vinter. Planten vokser i likhet med . Humle brukes til å tilføre bitterhet og aroma til ølet.


Humlen (Humulus Lupulus) er en slyngplante i familie med hamp. Den vokser kun vilt i Europa og Nord-Amerika, men dyrkes til ølbrygging i .

Humlene er fredelige insekter som gjør stor nytte for pollinering av planter, men plages de, så kan de stikke som bier og veps. Humlene danner samfunn og betegnes sammen med honningbiene som sosiale bier. Humler er en insektslekt i familien humler og bier. Endel hjemmebryggere prøver seg på å dyrke egen humle til sine brygg,.


Da har du i det minste et utgangspunkt for hva du kan vente deg av . Humle (Humulus lupulus) vokser vilt over store områder i Norge og har dessuten vært dyrket her i landet i mange hundre år. Dyrker du humle i hagen, ikke? Det samme gjelder for dyrkingen av humle og.

På merkelappen sto det rasktvoksende og voksegaranti, men jeg visste ikke helt hva det ville si. Så er spørsmålet hva bryggeriene, forbrukerne og myndighetene sier. Tenker du at humlen har en egen vurderingsevne? For den som ønsker humle til ølbrygging, er det viktig å merke seg at det bare er hoplantene som produserer humlekonglene.


Humler holder greit en kroppstemperatur på °C, og i bolet er det gjerne °C. Dronninga lager en vokskrukke i bolet. Hva krever et humlesamfunn?


NØDHJELP FOR HUMLER : Denne humlen fikk et bananskall med litt kald te på av humle -entusiast Frode Rognes. Slik hjalp han humlen med . Humle förekommer vild eller förvildad i lövlundar och bäckdälder i södra och. Vet du hva den norske oversettelsen for det svenske ordet nedre er? De fleste humler er svarte med brun, rødlig, gul eller gråhvit stripe. Det blir brukt ulike temperaturer og ulike tørketider, alt etter hva slags.


Hvilken humle som blir brukt — og hvor lenge vannet skal koke med . Humlene spiller en nøkkelrolle i økosystemene, fordi de bestøver frukt og bær og sprer plantenes pollenkorn og gener i naturen. Deilig duftende humle oljer og edle humle typer. Ikke bare humler : Maja Lunde med en stor roman om bienes død. Kulturlandskap som slåtteeng, slåttemyr og kystlynghei er levested for mange av våre bier, men står i fare for å bli borte fra .

Hva truer humler og andre bier? Interessen for humler , bier og andre pollinerende insekter har eksplodert både i. Glosbe, online ordbok, gratis. Hva gjør du når du ikke plukker humle ? Whirlpool humlemetoden går i korthet ut på at man tilsetter humlen etter at koket er avsluttet.


Gjerne etter at temperaturen i vørteren . Humler har mange fiender og sjansen for å mislykkes er stor. Det er mangel på gode boplasser for humler. Hun vet hva hun leter etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg