tirsdag 14. april 2015

Driftsbygning i landbruket

Bygninger som er et nødvendig ledd i driften eller som er et driftsmiddel i forbindelse med landbruksdrift, anses som driftsbygning. Veiledning til første ledd. Hva som kommer inn under begrepet driftsbygning i landbruket og ikke er ikke alltid opplagt. Vi nevner derfor noen eksempler på hva som faller inn under . Hva er en driftsbygning i landbruket ? Begrepet ”driftsbygning” er i denne sammenheng å forstå som et bygg som er nødvendig for den ordinære .

En driftsbygning er en bygning som er nødvendig i forbindelse med driften av en landbrukseiendom. Dette kan være bygninger for jordbruk, husdyrbruk, . Med ” driftsbygning ” menes det en bygning som er nødvendig for landbruksdriften på eiendommen. Driftsbygning ” omfatter bygninger for . For driftsbygninger er denne siste gruppen i loven kalt ”alminnelige driftsbygninger”.


Skal du føre opp ein driftsbygning på gardseigedomen din, må du søkje kommunen om løyve. Oppføring, endring og reparasjon av driftsbygninger i landbruket , herunder installasjoner som inngår i slike bygninger. Vi anbefaler at en tar kontakt med Landbruk.

Oppføring, plassering, vesentlig endring, vesentlig reparasjon og riving av driftsbygning på din landbrukseiendom, er søknadspliktig. Større driftsbygninger skal behandles som søknad med ansvarsrett. Det samme gjelder bygninger . Størrelse på driftsbygningen avgjør imidlertid om du kan søke selv eller om du må bruke ansvarlig foretak. Krav til dokumentasjon i forbindelse med byggesøknader av landbruksbygg: . Flere av linkene om dette temaet er eksterne linker med informasjon fra andre offentlige sider. Begrepet driftsbygning er i denne sammenheng å forstå som et bygg som er nødvendig for den . Dersom du skal oppføre ein driftsbygning på gardseigedommen din, må du søkje kommunen om løyve.


Ei melding følgjer ein enklare prosedyre . INFORMASJON TIL TILTAKSHAVER OG SØKER rev. DRIFTSBYGNINGER I LANDBRUKET. Norsk Kommunalteknisk Forening, NKF byggesak, . Skal du oppføre en driftsbygning på gårdseiendommen din, må du søke kommunen om tillatelse. Kapittelet angir nærmere hva som omfattes av lovens bestemmelser om mindre tiltak på bebygd eiendom og alminnelige driftsbygninger i landbruket.


Byggesaksforskriften med veiledning (SAK10) og . Melding kan nyttast ved følgjande tiltak: Beskrivelse. Bygningen kan oppføres i inntil etasje, og kan i tillegg ha kjeller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg