torsdag 16. februar 2017

Dybde dreneringsgrøft

De viktigste forhold ved tradisjonell grøfting. Graving, dybde , rørplassering. Dybde – m vanligst. En dreneringsgrøft kan holde vannet unna grunnmuren.


Slik lager du en enkelt dreneringsgrøft. Store porer inneholder luft.

Små porer inneholder vann. Ved drenering tømmes det naturlige poresystemet raskere for vatn og til større dybde. Kan det være lurt å legge en dreneringsgrøft med pukk og fiberduk ved. Så lenge det er fall utover så har drensgrøft på 1m dybde tilnærmet . Grøftene er lagt i myr på til meter dybde på det dypeste.


De lærde strides, så jeg stiller spm her like godt: Jeg skal drenere en grøft med drensslange og pukk. I hvilken rekkefølge bør duken legges? Angående dybde , fritt etter Byggforsk 514.


Tilstand: Dårlig, tørker angivelig ut.

TEGNING AV TVERRPROFIL: Følgende bør framgå: Grøftekant, grøftevegger, dybde og bredde på grøft, plassering av masser. Grave ett stort hull med diameter meter og meters dybde. Fyll det med pukk og legg fiberduk, matjord og plen på toppen.


Drensgrøften ledes inntil bassenget. Om dette bidrar til drenering av jorda er avhengig av dybden på grøfta. Ugressduk i dreneringsgrøft - Hus, Hage og Oppussing - VG Nett.


Vi utfører også graving av dreneringsgrøfter. Ved graving av dreneringsgrøft vil ting som grøftens dybde , helningsgrad og jordsmonn, være avgjørende for god . Grøft graves i full dybde helt frem til stolpen. Går det eksisterende jordkabel opp i stolpe, skal jordkabelen opp på samme side av stolpe som denne. Grave ca x5meter til garasje, ca 50cm dybde (garasje skal være 8x).


Det er hovedsakelig leire med noe stein øverst. Eksisterende drenering fra huset har tettet seg. Trenger å få gravet en ny grøft og lagt ned nytt drensrør. Ca 15m lang grøft, max 5m dybde.


Det kan forventes å påtreffe intakte kulturlag før . Trond M Sognnes ASdrenerer også . Stort krater i midten (Mål : Diameter m, dybde m). Smal dreneringsgrøft langs N-siden.

Dreneringsgrøft på sletta klar til rørlegging. Sverre Schei Entreprenør AS utfører graving av dreneringsgrøfter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg