onsdag 15. februar 2017

Gjerdestolper hest

Det finnes mange typer gjerder på markede og man kan lage gjerde selv. I forskrift om velferd for hest står det følgende i § om Luftegårder, . Et godt gjerde som ser fint ut og som holder hestene inngjerdet, er sammen med en god stall, det viktigste man trenger til for et godt hestehold. PRIMO hestegjerde har et spesielt ytre lag av polyetylen som beskytter hesten mot skader. Oppsetting av gjerdestolper.


Bruk plast- eller glassfiberstolper med ca.

Hvis gjerdet skal gå i rett linje mellom hjørnestolpene spenner . Sauenetting er uegnet å bruke som gjerde til hest fordi skaderisikoen er stor. For et flyttbart gjerde kan det være smidig om stolpene ikke er for tunge, da passer det bra med plaststolper, glassfiberstolper eller fjærstålstolper. Square er samme type gjerde som massive, men her er stolpene firkantede. Jeg bruker galvanisert ståltråd siden hele ståltråden leder strøm, øverst bruker jeg gjerdebånd så hestene ser at gjerde er der.


Noen som har tips til å hindre plankegnag ute? Varselskilt, elektrisk gjerde. Elektrisk gjerde skal være utstyrt med sikkerhetskobling som løser ut dersom.

Gjerdeapparat for elektrisk gjerde. Finnes det områder i luftegården der hesten kan skade seg, for eksempel en liten. Kraftfullt el gjerde til storfe, sauer, hester og vilt.


Gjeteren AS er norges eneste produsent av gjerdeapparater. Vi leverer strømgjerder både midlertidige strømgjerder og permanente strømgjerder. Rosa Plast hestestolpe L 1. NB:Selges i pakker av stk, prisen er oppgitt i pr.


Ved å sette opp et midlertidig gjerde kan hesten få litt ekstra uteplass på en trygg og enkel måte. En pakke med plaststolper vil gi hesten god plass å bevege . Kan også brukes som stolpe sammen med diverse trådgjerder eller bare . Permanent gjerde med toppbord . Det ble muligheter til å rette opp gjerdestolper og bygge hingstegård og endre på andre. Noen velger å slutte med hest pga studier eller andre årsaker. Marlene Jakobsen (22) fra Skjervøy er ivrig hestejente. Lørdag skulle hun sette opp nytt gjerde ved innhengninga til hesten sin på Skjervøy.


De er heldigvis veldig greie. Det var mye snø og jeg hadde spesielt en hest som regelrett bare ”gikk.

Vi har også med bjeller til å sette på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg