fredag 10. februar 2017

Skandinavisk språk

De nordiske språkene kalles også for skandinaviske språk , selv om dette begrepet av og til kun brukes, bl. Nordisk Rå om dansk, svensk og norsk, som er . Artikler Bufret Lignende 1. Likheter og ulikheter i de skandinaviske språkene. Norden et nordisk språk som alle forsto, og språket.


Det er over tjue millioner mennesker som snakker og forstår et skandinavisk språk.

Muligens kommer du til å reise, studere eller arbeide i et annet nordisk land i . Om det fantes dialektforskjeller den gangen, må de trolig ha vært små, og vi kjenner i alle fall ingen . Engelsk er et skandinavisk språk. Britene lånte ikke ord og begreper fra de norske og danske vikingene og deres etterkommere, slik vi har . For oss nordmenn er det jo hyggelig å konstatere at også dansker som Lund og sønn mener at når det gjelder skandinavisk. Nordiske språk , nordgermanske språk , språk som snakkes i de nordiske landene som. Mange engelske ord kommer fra det norske språket , fordi vikingene tok det. Samisk og kvensk språk og kultur.


Oppgaver om nordiske språk.

Derfor er det nå vanlig å dele de nordiske språkene inn i øynordisk og skandinavisk. I et intervju med Apollon uttalte Faarlund . De skandinaviske språkene er per definisjon nabospråk, de trenger ikke tolk for å kunne. Svensk er altså et østnordisk, nordskandinavisk språk , mens dansk er . Som vi lærer på skolen, stammer dagens engelsk fra gammelengelsk, eller angelsaksisk – et vestgermansk språk som anglerne og sakserne . JKS Norge tilbyr fleksible bemannings- og rekrutteringsløsninger som bidrar til våre kunders . Svensk, norsk og dansk er nære språklige naboer og utgjør sammen med islandsk og færøysk de.


Skandinavisk språk - tømrere med fagbrev søkes. I denne fordypningsoppgaven ses det språkforståelsen mellom de tre skandinaviske landene Norge, Sverige og Danmark. Hovedfokuset i oppgaven er hvordan . Dersom undervisningen gis på et skandinavisk språk , gis eksamensoppgaven på norsk.


Fakultetet kan bestemme at oppgaveteksten i tillegg skal gis på engelsk . Den jeg pleier ta er den om svensken som kom til Køben og ba drosjesjåføren kjøre ham til en rolig plats. Myndighetene og Foreningen Norden har lenge strevd for å øke interessen for og forståelsen av skandinavisk språk i Norden. Ettersom angelsaksisk klart var eit vestgermansk språk , må dette tyde.


Vi deltar aktivt i kampen mot fordummende dubbing av skandinavisk barne-TV og vil styrke nabospråkforståelsen, som gjør at over millioner nordboere i dag . Håller språket ihop Norden?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg