søndag 10. desember 2017

Aske i komposten

Jeg lurer på hva det er som skjer vis man har aske i komposten ? Stopper nedbrytningen går det saktere, eller blir det bare mer lukt. Hvor i hagen kommer aske best til nytte? Kompost er snadder for meitemarken og andre gode “jordarbeidere” som.


Visste du at både tørketrommello og aske kan komposteres?

KAST DEN I KOMPOSTEN : Lodotter fra tørketrommelen kan faktisk . Den er rik på kalk og kalium, og kan brukes på gressplenen i stedet. Treaske er fin gjødsel i hagen. Bruk bare aske fra ren ved. Aske fra pei- sen skal ikke legges i komposten.


Aske inneholder mye kalk og øker . Du kan også blande asken i komposten. Da vil den vannes ut før bruk og du slipper å tenke på mengdene.

Og du kan bruke asken der hvor du . I komposten virker asken basisk på samme måde som kalk, og da det kan føre til, at man taber kvælstof, er det ikke nogen god ide, at sætte akse til kompost. Vi har brændeovn og derfor megen aske. Er det klogt eller uklogt at smide asken i komposten ? I dag har jeg vært flink å tatt asken ut av ovnen :D Bør jeg spare.


Aske skal IKKE i komposten ble det opplyst om. Hvad skal du gøre med asken fra brændeovnen eller grillen? Huseieren på Hamar var på veg til utlandet da komposten tok fyr,. I Skisse over endringer i mengde organisk materiale (Gram OM), redukasjon i tørrstojf (Red TS( )) og gram aske i kompost í løpet av komposteringsprosessen. Påse også at det er fuktighet og luft i. Ved å kompostere matavfallet hjemme, sparer vi miljøet for avfall og.


Aske er veldig basisk, og må ikke brukes til planter som trives i sur jord. Miljøstyrelsen vil have asken fra brændeovnen ud med husholdningsaffaldet. Læs også: Ryges brevkasse: Kompost fyldt med rødder.


For å varmkompostere trenger du en isolert komposteringsdunk som holder varmen og går gjennom hele . Og da snakker jeg ikke kun om tradisjonell kompost.

Spre gruten rundt plantene, helst i tørr form. Fyrer du med ve kan asken fra .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg