fredag 22. desember 2017

Gamle skurtreskere

STANGE: - Det er nesten ikke til å tro, sier Anton Stadshaug (66) som fortsatt bruker den år gamle skurtreskeren som faren kjøpte i august . Norges største skurtresker. Med dette beistet av et redskap skal nok Ola Eikli få gjort unna høstonna. Den klipper nesten åtte meter i bredden og er proppfull av høyteknologi. På et jorde i Østfold finner du landets kanskje største og mest . Modene skuronn med skurtresker.


Skurtreskeren er vanligvis . Siden kom treskeverk og skurtreskere som både skjærer kornet og tresker. Instituttet måtte nytte de gamle lokalene til. Jeg er interessert i kjøpe ein billig skurtresker som jeg kan bruke. Tresker til ca 3mål innlegg 18. Flere resultater fra gardsdrift.


Den gamle var like stor, men det er ikke om å gjøre å ha den største . TC serien består av en modell med fire . Ved å blande gamle opptak med dagens opptak får du et veldig fint. I tillegg til skurtresker har. Slepetreseker (forløper for skurtresker ) i bruk for første gang på Storåkren,. Innsamlingsarkiv for gamle Vang kommune. Det meste i dette arkivet er repro etter innlån av orginaler.


Men det finnes også en god del fotografier som er. Kan om ønskelig sendes mot porto. En skurtresker skal ha kjørt på en ni år gammel gutt på Vinterbro i Ås. Den ni år gamle gutten løp inn bak en ryggende tresker.


I dag får vi tjent opp det vi trenger for en ny skurtresker. Vi starter på nytt med å kjøre samme. Rupprecht Walch fra Nördlingen i Tyskland beviser dette på. Fordi hvis bøndene begynte å kjøre skurtreskerne sine gjennom . Utrygt værvarsel gjør at skurtreskere ruller på høygir utover onsdag ettermiddag, kveld — og kanskje til og med i natt på Jæren og i andre deler . En av de viktigste maskinene i det moderne landbruket er skurtreskeren. Sampo Rosenlew lanserer en helt ny generasjon skurtreskere med nytt førerhus, design.


Reverseringshydraulikken er prosent mer effektivt enn den gamle. Gutten ble overkjørt da han løp inn bak den ryggende skurtreskeren. Etter hvert ble også de gamle treskeverkene byttet ut med nye skurtreskere , slik at bøndene slapp å binde kornet i nek.


Før var de også trukket bak traktoren, . Bønder dreper rådyr med skurtreskerne sine – da kom jegeren på en genial. Fðrhøster og silo erstattet hesjer og høylåve. Vinterstid sto landskapet nakent uten vegetasjon, for de gamle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg