torsdag 21. desember 2017

Grønn kardemomme

Kardemomme er en flereårig urt i ingefærfamilien. Med kardemomme menes som regel grønn kardemomme (Elettaria cardamomum), et kraftfullt aromatisk . De grønne frøkapslene har en spennende kardemommesmak. Ypperlig som smakstilsetning i drikker som gløgg, te, kaffe eller øl.


Hos Jacobs får du både kardemomme og en rekke andre krydder.

Her er det nettopp de hele fruktkapslene det folk flest kjøper, ikke ferdig malt kardemomme. Stort sett dyrket i Sør-India, består denne varianten av fett grønne pods og er den mest overlegne kvaliteten på . I dag kan Kinsarvik tilby sine kunder et av Norges største utvalg . Grønn kardemomme er den mest vanlige sorten, og den er et kraftfullt aromatisk krydder. Karamellisert kålrotsuppe med grønn kardemomme.


Dette er en skikkelig høst- og vintervarmer av en suppe med en ofte. Plutselig går det opp for meg at kardemomme slett ikke kommer fra en by.

Den har et grønt skall og brune frø på innsiden av skallet. Har en varm og frisk smak med streif av . Nirus grønne kardemommekapsler er en herlig smakstilsetter til både mat og drikke. Kanskje den mest kjente indiske retten? Saftig kylling, spennende krydder og masse smak.


En full tallerken med dampende varm ris, . Når vi snakker om kardemomme mener vi som regel grønn kardemomme , som er et . Pris: kr 3 pr gram. Dette produktet inneholder finmalt pulver av kaffebønner og kardemomme fra økologisk jordbruk. Grønn kaffe er rik på antioksidanten chlorogenic acid.


Beskrivelse kardemommefrø Det er ikke det brune pulveret man får kjøpt i dagligvarebutikken du skal bruke, men de grønne kardemommefrøene som man får i . Innlegg om grønn kardemomme skrevet av snikgjest. Bladene er lansettformede og mørkegrønne på oversiden, lyst grønne på undersiden. Opprinnelig stammer kardemommen fra India og Sri-Lanka.


En biscotti til kaffen burde alle unne seg. Sprø biscotti, som ikke blir for harde, da de er laget med en tredjedel mandelmel.

Her hjemme har kardemomme lange tradisjoner for bruk i bakverk, men brukes i økende grad i det salte kjøkken, og i varme drikker som chai eller gløgg. Grønn te blandet med aromatisk spearmint, kardemomme og søt kanel er hemmeligheten bak den eksepsjonelle smaken i denne sjeldne, grønne. Merk at da snakker jeg om grønn kardemomme. Egentlig forekommer den varianter hvit, grønn og svart kardemomme og alle har de . Muskat eller muskattnøtt er frøet i bæret til muskatreet. Kaffen brygges av ristede bønner, og bønnene må ristes og kjøles ned før de males sammen med kardemomme.


Den ferdig malte kaffen er . Jeg har både grønn og sort liggende, så dette skal prøves! Rik og aromatisk grønn kardemomme fra fjellregionen Verapaces i Guatemala. Hele kapsler for koking eller morter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg