fredag 29. desember 2017

Genmodifisert mat

Hva er genmodifiserte planter, og hvordan brukes de? Resultater fra en ny norsk studie tyder på at proteiner fra genmodifisert mais kan true miljøet. Europas myndighet for mattrygghet, EFSA, mener studien er for . Foreløpig har vi ingen genmodifiserte planter eller matvarer med genmodifiserte ingredienser i Norge.


Hva gjør du den dagen du ikke kan velge mellom ketchup laget av vanlige tomater og ketchup laget av genmodifiserte tomater?

Virksomheter som importerer mat -, fôr- og såvarer med risiko for innblanding av genmodifisering har ansvar for å følge det norske regelverket på området. Genmodifisert mat i Norge. GM- mat er like farlig eller ufarlig som mat som er fremavlet på tradisjonelt vis, og den har det samme næringsinnholdet som konvensjonell mat. Bioteknologirådet vil myke opp genteknologiloven. Det kan bety genmodifisert mat på det norske markedet.


Forskere mener genmodifisering kunne løst mange problemer i fremtiden for norsk landbruk. Men i dag setter lovverket en stopper for det.

Regjering og opposisjon krangler om det nå er tillatt å selge to genmodifiserte maissorter i Norge. Men hva risikerer vi ved å spise slik mat – og . Fem myter om genmodifisert mat. Av Journalist Mina Hauge Nærland I . Selv om det ikke selges matvarer med genmodifiserte planter i Norge i dag, er det altså ikke usannsynlig at vi har fått i oss genmodifisert mat. I kronikken Vi kan ikke si nei til genmodifisert mat , skriver forfatterne at GMO- motstandere uttaler seg på et tynt faglig grunnlag, basert på . Ny studie viser at norske . Forhandlingene aktualiserer spørsmålet om handel med . Fortsatt er ingen genmodifiserte organismer ( GMO ) godkjent som mat eller fôr i Norge. Det er ikke rart folk blir redde for genmodifisert mat når tre matvaregiganter går ut og gir inntrykk av at det er helseskadelig å spise maisen fordi . Mat som fremstilles av genmodifiserte organismer (GMO) kalles genmodifisert mat.


Forbrukerne utsettes normalt ikke for større risiko ved å . Rapporten er skrevet av forsker Annichen Bahr Bugge ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, på oppdrag for Nettverket for GMO -fri mat og fôr i . Klima- og miljøminister Vidar Helgesen fikk både blomster og en kake som skulle ligne på en maiskolbe av styreleder i Nettverk for GMO -fri mat. Nøkkelord: genmodifisert mat , risiko, dokumentanalyse. Man vet aldri hva resultatet av en genmodifisering blir.

Det kan ta lang tid før effekten av genmanipuleringen viser seg. GMO handler ikke om bedre mat , men om . Mange er skeptiske til genmodifisert mat (GMO). Har de grunn til å være det?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg