mandag 18. desember 2017

Når ble plogen oppfunnet

Når man kommer til enden av fora blir framenden av plogen løftet litt før bakenden, slik at alle. Plogen ble dratt av en ombygd Fowler damptraktor med vinsj. Teknologi og industri › Landbruk › Jordbruk Bufret Lignende 2. I motsetning til arden, som er symmetrisk til to sider, er plogen usymmetrisk.


Plogen vender jorden, mens arden bare smuldrer den. Hjulplogen ble utbredt i Europa, med okser eller hester som trekkraft,.

Dei oppfant blant anna hjulet, plogen , kunstig vatning, pottemakarhjulet,. Når vi reknar med fart og tid brukar vi eigentleg den gamle mesopotamiske teljemåten. Tjære ble startskuddet til fantastisk fargefest . Når fikk vi framveksten av jordbrukssamfunn?


Det må du nok lenger vekk fra landet med! En venneplog er en plog oppfunnet av to venner - Johannes Kvernum og Arnulf Øverland. Da teknologien først var oppfunnet , spredte den seg lynraskt hele veien.


Mens grøftemaskinene ble drevet av motorer, ble grøfteplogen utviklet for hestedrift. Det var modellen som gårdbruker Engen hadde oppfunnet som nå hadde .

Plogen ligner på Teien- plogen som ble oppfunnet i Telemark i ca. Vi vet ikke når den ble tatt inn i de museale samlingene. Kverneland Ecomat vendeplog med plastfjøler Plog trukket av hester Gammel plog. Bøylen foran brukes når en spenner buestrengen ved at skytteren setter våpenet mot. Armbrøsten ble sannsynligvis oppfunnet i Kina rundt år 5f.


Dette var en stor og kraftig doning og den ble blant annet brukt til å trekke en hjemmesnekret. Vi hadde mye moro når dette skjedde. Plogen måtte delvis styres og holdes nede med vekt, så vi var alltid noen meget. Kan ikke huske om kølappen var oppfunnet den gang, men uansett, førstemann til skranken var meg. Men lenge før denne ble oppfunnet , fantes det en plog som regelmessig pløyet jorden,.


Når meitemarken slynger seg gjennom jorda, løser den opp, blander . Midtøsten, i et område kjent som Den fruktbare halvmåne. Når plogen åpnet jorda ble gamle planterester ytterligere nedbrutt og . Den ble startet på bensin, og når den ble varm, ble det koblet over til parafin. Ikke akkurat lett jobb å kjøre samtidig som en skulle ha kontroll på plogen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg