tirsdag 20. desember 2016

Det biologiske mangfoldet

Biologisk mangfold eller biodiversitet er summen av artsmangfol genetisk mangfold og økologisk mangfold i et område. Trusler mot det biologiske. Kartlegging av biologiske. Biologi › Vitenskapsgrener i biologien › Økologi Bufret Lignende 16.


Som oftest viser biologisk mangfold til antall arter, . Fagstoff: Gjennom hele jordas historie har miljø og klima vært i endring.

Noen ganger har det skjedd store endringer i løpet av kort tid som følge . Det biologiske mangfold defineres som summen av artsmangfol genetisk mangfold og økologisk mangfold. Artsmangfold er variasjonen av alle arter som lever . Naturmangfoldet er med andre ord all verdens livsformer og deres levesteder. Det omfatter også biologiske prosesser og økologisk funksjon på ulike nivåer.


For å beskrive variasjonen i naturen brukes ofte uttrykket biologisk mangfold. Begrepet viser til den store bredden, antallet og variasjonen i naturtyper, arter og. Det vil si forskjellene innenfor en art, mellom . Den generelle samfunnsutviklingen med stadig mer intensiv utnyttelse av naturressurser og arealer er en økende trussel mot det biologiske mangfoldet.

De viktigste truslene mot biologisk mangfold. Fysiske inngrep og oppsplitting av arters levesteder. Arealinngrep og nedbygging eller oppsplitting av arters . Begrepet omfatter både de levende organismer (artene), naturtypene (økosystemene) disse . Skog er i vid forstand et eget økosystem, men skogarealene . Jordens biologiske mangfold favner om en fantastisk . Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) publiserte nylig en rapport som presenterer status og trender for det biologiske mangfoldet som er viktig i . Definisjon: Det finnes ingen standard definisjon for hva biologisk mangfold er, men det kan kort forklares som variasjonen av liv.


Skal mangfoldet beskrives . Klimaendringer truer biologisk mangfold. Konvensjonen om biologisk mangfold (CBD) er en global avtale som har som mål at vi skal ta vare på det biologiske mangfoldet og bruke . Naturressurser overforbrukes og det biologiske mangfoldet er så truet at vi risikerer vår egen fremtid. Bildet viser resultatet av gruvevirksomhet i . Tap av biologisk mangfold er sammen med klimaendringer regnet som de to store miljøutfordringene i vår tid. Derfor er det av stor betydning at NINA gis . Jordbruksarealet utgjør en liten del av vårt landareal, men har stor be-. Ved å ta vare på det biologiske mangfoldet , sammen med lufta, jorda og vannet, sikrer vi livsgrunnlaget for oss og de neste generasjonene.


Menneskelige aktiviteter påvirker tilstanden til enkeltarter innenfor dyre- og planteriket. Artene er avhengige av hvordan vi påvirker .

Dette målet må vel langt fra kunne sies å være oppnåd men kanskje noe. Antallet plante- og dyrearter her er høyere enn noe annet sted på kloden. I forslaget til ny lov om naturmangfold får kommunene en stor del av ansvaret for å ta vare på det biologiske mangfoldet. Rune Anderaa i Sabima er kritisk til om . Det er derfor ikke så rart at de fleste tenker på alle de fine og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg