torsdag 15. desember 2016

Tresking av korn

I tidligere tider var det vanlig å bruke en sliul, men i dag finne egne maskiner (skurtresker) som gjør dette. Til rensing og sortering av korn med kasteteknikk. Denne ble brukt til manuell tresking av korn inne på låven.


License Contact owner for more information. Omfatter nå også prosessene med skjæring av stående, modent korn og rensing av kornet ved . Det står fortsatt igjen en del korn i Telemark som ikke er høstet.

Tresking , det å skille korn eller frø fra strået. Dersom bonden ikke ønsker å treske avlinga, må landbrukskontoret kontaktes . Varmerekord fleire stader i landet har ført til kornhausting i juli. Både i Opplan Rogaland og Vestfold er det bønder som opplever rekordtidleg . GAMLE GLIMT: Det var slik man tresket korn på små bruk i gamle . Men etter en tidlig våronn og rekordvarm sommer, sto kornet klart til.


Det har bare blitt registrert tresking av korn så tidlig som i juli tre ganger . De første åkrene ble tresket på Iddesletta allerede tirsdag 29. Totalt har han 4dekar korn fordelt på hvete, havre og åkerbønner – en .

SØR-ODAL: Lars Kristian Vasaasen har så vidt begynt treskingen av 7dekar med korn. Tresker 1mål, den har fungert nogenlunde, endel skruing, men. Med den fantastiske økonomien som er i korn , så er budsjettet stramt, . Halm og halmstubb etter tresking av korn. Den tresker effektivt og skånsomt med ren og mindre skadet grøde. Frå gamalt av var det sloga som var nytta til å treskje kornet iVeøy som i andre delar.


Sloger til tresking av korn med handemakt. Det står mye korn igjen i Vestfol og vi venter på tørk og treskevær. Noen steder er det så dårlige avling at det kan være aktuelt å . Lover godt for korn og potet.


Førskolegruppa gikk og så på tresking av korn ved barnehagen. Vi lærte om prosessen under tresking, hvor kornet blir levert og hva man bruker kornet til. Publisert: Brandbu : Det kgl. På Enger kunne Steffen og Arne Green begynne tresking av høsthveten i går.


Tidlig ute: Det ble rekordtidlig tresking for Steinar Solum på jordene langs Hortensveien i år. Bildet er tatt under årets tresking. Det var viss takst at det skulle trøskes ut av halmen alt kornet før jul. Nils, rådsdrengen, sto for treskinga, Jens og guttene, Ola og Kristian, hjalp til etter hvert som .

Den prosess å skille korn fra strå og agner. Hvis de som hadde sanket på åkeren, bare hadde litt å treske , eller hvis frøene var små, som hos karven, . Mange steder er det vrient å komme utpå, og kornet må tørkes. Enkelte bønder er ferdig med høstens tresking , men Borstad tror det er flest i . Kornet i hus over hele landet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg