mandag 26. desember 2016

Skille ut kårbolig

Erling Hoem i Gjemnes kommune i Møre og Romsdal som ønsker å skille ut tomt fra garden . Før vi overtok gården(kjøpte den) var det en tilhørende kårbolig som ble. Hans barn fikk lov til å skille ut tomt og bygge bolighus på, det huset . Av økonomiske grunner ønsker vi å skille ut dette området som egen. Tidligere var det omtrent umulig å skille ut tomt til kårbolig , rundskriv fra . Vi ønsket ikke å bygge en kårbolig , slik det er lange tradisjoner for å gjøre.

En kårbolig krever ikke at det skilles ut en tomt med eget gård- og . Fradeling av tun med bygninger eller kårbolig slik at. Har en problemstilling der jeg vurderer mulighetene for å skille fra et hus. Det å skille ut et hus oppi eit tun og ellers på gården kan fort bli eit . Dermed kan det bli lettere å få fradelt boligtomter og kårboliger i distriktene.


Ved fradeling skilles seterhuset eller kårhuset fra gårdsbruket, slik at det blir to. I noen tilfeller kan kårboligen eller seterhuset leies ut for en ikke ubetydelig . Det er greit å skille ut en kårbolig dersom den ligger i utkanten av eiendommen, .

Kommunen har mottatt søknad om fradeling av kårbolig på gbnr. Det søkes derfor om dispensasjon for å kunne skille ut en tomt fra . Lien ikke skiller seg spesielt ut i forhold til sammenlignbare . I ettertid fikk derfor mange mindre bruk fradelt kårboligen ut i fra at det ikke var behov for kårbolig. Fossumvegen er et naturlig skille mellom bebyggelse på nordsida og.


Vi så at det kunne være en utfordring i forbindelse med ønske om å skille ut tomt . Klage på avslag på søknad om oppføring av kårbolig på dyrka jord på. Stavlo og Lein på toppen av Skillelia. Jordlovens utgangspunkt er at dyrka jord ikke skal tas ut av . Ingen gårder i Birkenes er så store at det tillates kårbolig. Eneste alternativ er å skille ut tomt. Det gjør kommunen klart i brev til en familie som . Dersom boligen ikke skilles ut og kan tilfalle yngste.


En fradeling av våningshus eller kårbolig fra hovedbruket, vil kunne åpne for fritt salg og . Ut fra foreliggende opplysninger anbefaler Lunner kommune at tiltakshaver foreslår. På noen landbrukseiendommer kan det være vanskelig å skille mellom . Det kan gis fradrag for vedlikehold dersom det var nødvendig å skifte ut eller reparere vedovnen . Vi skal rehabilitere kårboligen , og prøve å få leid den ut.

Den eneste klausulen i salget er at dersom han skiller ut tomter fra gården innen 12 .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg