torsdag 15. desember 2016

Når kan rødbeter høstes

Det er lett å lykkes med dyrking av rødbeter , man kan plante mer av. Når de blir større er de også fine som ovnsbakte i båter eller raspet i. Ta opp hele rødbetplanten ved høsting og kutt bladverket godt over bladfestet. Det betyr at rødbete kan dyrkes over store deler av landet.


Tapet ved forsinket såing oppveies som regel av raskere spiring når temperaturen blir høyere.

Skånsom høsting og håndtering reduserer problemet ytterligere. Plantevern : Ugras, Sopp, Skadedyr. Leirjord og stein kan gi ujevne, kantete beter.


Spesielt under spiring og når rottilveksten begynner. Deilige økologiske rødbeter fra egen hage! Jeg syns det er utrolig gøy at kjøkkenhagen har noe å by på helt til nå i november.


Rødbete er lettdyrket og hardfør og kan under gunstige betingelser dyrkes langt mot nord.

Det tar omkring tre måneder fra såing til høsting. Den siste er rød med lysere sirkler som kommer til syne når man skjærer. Videre står det at man kan få fine rødbeter etter måneders vekst, . Jeg gir deg noen tips om hvordan du kan lykkes med rødbeter i krukkehagen.


Om du velger å forkultivere rødbetene innendørs må du være forsiktig når du planter dem ut fordi . Da er årets rødbeter høstet. Som vanlig er det blitt en flott og. Mindre eksemplarer kan kokes, skjæres i båter og legges på toppen av råkosten. Gleden ved å lage mat er blitt enda større når jeg kan arbeide med . Tidspunkt for såing og innhøsting kan variere fra år.


Kun høsting av forkultiverte planter. Hvis de står for lenge, blir de for store. Løk Løken i Norge trenger to vekstsesonger ettersom vi har så korte somre, så disse løkene er kjøpt inn som setteløk.


De naturgitte og klimatiske forholdene er avgjørende for hvor vi kan dyrke grønn- saker. Reddik kan høstes allerede etter noen uker, og du bør ikke vente for lenge, . På toppen av det hele viser det seg at inntak av rødbete kan øker vår.

Når du har tatt opp røttene, kapper du toppen av dem som ikke skal brukes. I mildere strøk kan den bli stående i jorden utover vinteren og høstes etter behov. I god kjeller kan rødbeter lagres i plastfôret kasse eller plastdunk, eventuelt i . Rødbeter og fenikkel er eksempel på sorter vi bør vente med å. Når du sår kan det være greit å tenke over hvor mange planter trenger jeg?


Rødbeter kan spire litt sent, så vi sår alltid noen reddiker innimellom for å merke hvor raden er, samt gi tidlig avling. Tynn rødbetene tidlig, så de resterende . Begynn å høste når betene er på størrelse med golfballer. Tips: Nye småblader er spiselige og kan brukes i salater. Da vil den spire når frosten gir seg og du kan høste ny hvitløk tidlig om våren. Ny og fersk ingefær kan så høstes 9-måneder etter planting.


Nedenfor gis en oversikt over når en kan forvente at ulike aktiviteter kan gjennomføres i løpet av året. Potetene kan høstes ved at potetriset dras opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg