fredag 23. desember 2016

Hvordan planere hagen

Når du skal planere til ny plen, er grunnarbeidet viktig. Første fase er å definere hvordan du ønsker plenen skal bli. Legger ved et bilde under som viser hvor vi ønsker å ha denne hageflekken.


Vi har et område i hagen som heller bratt nedover. Vi ønsker å få dette hullet på nivå med resten av hagen. Hullet heller ned mot kommunal .

Hvis du vil opparbeide en del av hagen som tidligere har vært brukt til andre vekster har du en jobb foran deg. Så er det tid for gjødsling og planering. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om . Søke for å planere ut hage og bygge støttemur? Noen som kan fortelle meg hvordan jeg skal gå frem for å søke? Vi kjøpte et hus i fjor høst hvis hage er blitt forsømt i flere år.


Vi tror dette skyldes dårlig forarbeide (ingen ordentlig planering ) da plenen ble . Deler prosjektet opp i to jobber, en for hagen og en for gårdsrom, men begge ønskes utført samtidig slik at en kan spare mobiliseringsutgifter. Jesper bruker en gressrive til å planere jorda me og rive opp småstein og planterester.

Overflaten må være fri for stein og ugress, og helst så . Planering før du sår gressfrø. Gressplenen skal helst være . Glade amatører går løs med gravemaskin og Bobcat. Skal planere gammel plen som er full av hull og søkk. Gult gress forteller deg at . Er usikker på hvordan jeg skal gjøre dette.


Har en fjellskråning i hagen. Går en gangvei rett nedenfor, eiendommen går ikke helt ned til gangveien, men ca 8-meter lenger ned enn vi . Vi skal sprenge og grave samt fylle i tomten vår, for å gjøre den byggeklar og planere hage. Plenen er en del av hagens gulv, og for de fleste villaeiere er nok en hage uten plen nærmest utenkelig.


Du kan bruke Systemblokks støttemurer for å øke arealet i hagen , og gjøre den mer lettstelt. Les hvordan du kan gjøre det selv her. Hadde det vært min hage ville jeg trolig plantet noen trær som kunne bli.


De hadde fundert mye på hvordan få en fin hage , og det fikk de nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg