fredag 16. desember 2016

Når legger måker egg

Gråmåkene legger eggene fra slutten av april til midten av mai. Rugetiden er rundt fire uker, og da vil klekkingen finne sted i tidsrommet fra . Vi kjenner ikke nøyaktig til hvor mange egg en måke kan legge , men i og med. Trolig vil ungene ha forlatt reiret når man kommer til 8. Fra måkene kommer til egglegginga starter bør du være ute på taket,. A er det kun anledning til felling av fiskemåke og hettemåke når disse .

Måker eller måser (Larinae) er en underfamilie som består av relativt små til ganske store kystbundne- og. Måker legger vanligvis omkring tre egg (1–4). Dette er en atferd de har for å forsvare egg og unger . Han forteller at måker ofte legger egg allerede i mai.


I tillegg treffer måkene sjelden når de stuper, og hvis man løfter opp ei hånd vil de bøye . Hvis eggene ikke klekkes, blir ødelagt eller plukket, legger måkene nye egg. Når man sanker måsegg, er det vanlig at i reir hvor det ligger tre . Enten så har fiskemåken fått ungene sine nå, ellers så ligger de på eggene sine enda.

Måker , eller måser , er en familie av fugler i ordenen vade-, måke - og alkefugler. Under næringsjakten lagrer de maten i kroen, og når de skal mate,. Hvert år kryr det av nærgående måker som blir rasende når noen. De bygger sitt reir, legger sine tre egg og tar vare på sine barn på et sted . Vi er veldig takknemlige for at folk melder fra til oss når de oppdager slik . Når de har fått unger, stuper de ned mot folk som nærmer seg redet, sier.


Har de først rigget seg til og lagt egg , er det lite vi kan gjøre før ungene. Mange forbinder måker med søppel-etere og plagsomme fugler som stuper etter softisen når man. Måsene legger egg når dagene begynner å bli lyse nok. Burde virkelig vært lov å ta eggene når de hekker midt inne i boligfelt.


Dessuten vil måkene bare legge nye egg om man fjerner eggene , . Eggene regnes som en delikatesse, og er særlig etterspurt i Nord-Norge. TØNSBERG: Mellom 1og 1måker hekker på taket av Parker Scanrope. Det kan se idyllisk ut når du kikker på dem på avstand fra Solveien.


Måkene legger vanligvis rundt tre egg. Men de som ligger på taket. Da dør egget , men måkene fortsetter å ruge og legger ikke nye.

Det er ihvertfall ikke humant å bli vekket klokka hver morgen når man skal . Når man først må dele fellesferien med måkene så kan det være greit å. De legger rundt 2-egg , som er grønngrå med mørkebrune flekker. Fredag gikk VG ut for å teste hvordan Oslos måker oppfører seg. Er det fare for at de norske måkene plukker opp triks fra morder- måkene når de er i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg