mandag 12. mai 2014

Flåttbitt hund rød ring

Det finnes også andre typer flått som fuglefjellflått (Ixodes uriae). Hunder får ikke den karakteristiske rød ringen i huden som mennesker ved smitte med . Hver kveld bør du: Gå over pelsen hos hunden din. Hvis det etter 1-uker kommer til syne et rødt ringformet felt rundt flåttbittet.


Fant en flått på hunden i dag som var svært liten så den har nok ikke vært der lenge.

Bittstedet var rødt og håvent, øverste hudlaget bare datt av . Rød ring rundt flåttbitt betyr at hunden er infisert med borrelia. Mange dyreeiere blir bekymret når de finner flått på hunden eller katten sin. Vi får ofte spørsmål om det er fare for at dyret kan være smittet av borreliose som . Fra 2-dager etter et flåttbitt (som ikke alltid har blitt oppdaget!) ses et typisk, ringformet , svakt rødt utslett som brer seg utover fra bittstedet.


Disse liker godt å suge blod fra hunder og mennesker. Hos mennesker kan det dannes en rød ring rundt flåttbittet.

Da vi kom hjem har hevelsen gått ne men det er en rød ring rundt noe som ser ut som et. Uten at jeg skal stresse deg, jeg aner ikke om det er sånn på hunder. Både katt og hund kan få denne smitten, men vi veterinærer ser sjeldent.


Den klassiske røde ringen som ses hos mennesker etter et infisert flåttbitt , ser man . En av mine hunder fikk en flått på hodet, og etter at jeg fjernet den ble det. Det er når der kommer en mørk rød ring rundt såret som bare blir . For å unngå å bli bitt av flått når du ferdes i flåttrike skogområder må du. Utslettet ved borreliose ses oftest som en rødlig, rund ring i huden som etter.


Også katter og hunder kan bli syke av flåttbitt , og flåtten bør fjernes i løpet av et . Vet ikke om det har noe med flåttbittet å gjøre? Hunder får (desverre) ikke dette utslaget ved borreliasmitte, så det er i praksis umulig å vite om hunden er smittet. OVERSIKT OVER TEMAET FLÅTTBITT OG FLÅTTBÅREN SYKDOM.


Men dersom det kommer en rød flekk eller en rød ring som utvider seg, rundt . Hunder kan også være litt irritert i huden etter flåttbittet , men dette er helt . Det er derfor viktig å fortelle dyrlegen din at hunden har hatt flått hvis den blir syk,.

Hvis flåtten har sittet lenge, og det blir en ringformet rød hevelse rundt . De fleste som har gått på doktorskolen lærer at flåttbitt gir en ring ytterst. Hadde akkurat mitt første møte med en flått på hunden min, to stk faktisk! Om du får flåttbitt , og bittstedet blir rødt og hovent, trav avgårde til legen.


Borelia kjennetegnes vel ofte av en RING rundt bittstedet som dukker opp etter en stund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg