tirsdag 13. mai 2014

Tørke steinsopp i ovn

Har du ikke et rom med varmekabler, ha en ovn som varmer opp . En annen metode er å tørke sopp på gulv med varmekabler eller i. I stekeovn er det best å bruke varmluft, ca – grader og døra på gløtt. Joda, man får tak i sopp i skogen hvert eneste år – men det som er. Sett bakeplaten inn i ovnen og la soppen tørke der med ovnsdøren på . Soppen ( steinsopp , fåresopp, kremler, risker, sjampinjong, etc) skjæres i tynne skiver (2-millimeter).

Sørg for at soppen tørker hurtig og med god utlufting. Det er viktig at væske som fordamper fra soppen slipper ut av ovnen. I dag har jeg plukket sopp for første gang!


Hvis du skal tørke sopp i ovn , er det på ca. Fordelen med tørket sopp er at den tar mindre plass. Her får du gode råd om plukking og tilberedning av sopp. Råfryst sopp bør benyttes i løpet av måneder, da den lett tørker ut.


Sett på tett lokk og la glasset koke ca ¼ time i kjele eller stekeovn.

God matsopp har næringsinnhold omtrent som grønnsaker. Et tykt lag sopp tørker dårlig, man kan risikere at det begynner å gjøre, . Tørket sopp er genialt å smaksette gryter, supper og sauser med. Spre soppen ut på bakepapir på. Jeg tok en superkjapp tur på fredag ettermiddag og fant masse fin sopp. Tørking av sopp , hvordan tørke sopp ? Tok en lenger tur igjen i går og når vi først fant skogens gull så fant vi . Valgt frisk, sunn, sterk, ikke skadet av ormer sopp.


I urbane områder med moderne kjøkken, der det er nødvendig har en ovn , sopp tørkemetode er det mest . En smart måte å konservere frukt og bær på, er å tørke dem ved lav. Dette kan du gjøre i ovnen , og det finnes flere sopp - og bærtørkere på . Sopp - og nyttevekstbøker samt kokebøker har tips om varierende tørkemetoder : Soltørking, lufttørking, tørking i stekeovn , mikrobølgeovn, . Som man tørker all annen sopp. Hvor lenge skal de tørke i ovn ? All sopp bør varmebehandles før den spises, også sjampinjong. Jeg har vanligvis ikke plukket sopp , men i år har jeg tatt et.


Dersom man vil spare soppen til senere, er det et godt alternativ å tørke soppen. Legg soppen på et stekebrett og sett i ovn på omtrent grader varmluft.

Sopp tar opp i seg all den dritten vi helst ikke vil ha i maten - alt fra. Den enkleste måten å tørke soppen på, er å putte den i stekeovnen på svak varme,. Den bør i så fall skjæres i skiver og spres utover på et klede før den legges i ovnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg