fredag 30. mai 2014

Norsk bille

Biller varierer i størrelse fra bare en halv millimeter hos de minste til over 1mm hos den søramerikanske herkulesbillen. Den største norske billearten . Her ser du en oversikt over alle biller det finnes faktaark om i Skadedyrveilederen. Biller (Coleoptera) er en gruppe av insekter med fullstendig forvandling. Utseende ‎ Levevis ‎ Historie ‎ Systematisk Inndeling bille – Wiktionary https://no.


Husbukken (Hylotrupes bajulus) hører til trebukkene og er en avlang, relativt stor bille med lange antenner. Den har en flekkvis utbredelse i Sør- Norge og er . Biller er en insektorden karakterisert ved fullstendig forvandling, bitemunn, fast hudskjelett og to par vinger, hvorav det forreste er harde . Biller er den type innsekt som har flest arter med over 30arter i verden. Billene varierer stort i både størrelse og . Blåbukken er en blåsvart eller fiolettglinsende bille som finnes nesten overalt i Norge.


Først og fremst er den en hyppig gjest i fyringsve og annet trevirke hvor. Foppall-redaksjonen utfordret RBK-spissen Nicki Bille Nielsen til å kommentere seg selv på norsk. For første gang er billen Allecula rhenana oppdaget i Norge. Stakkaren har ikke noe norsk navn. Oversettelse av ordet bille fra fransk til norsk , med synonymer, antonymer, verbbøying, uttale, anagrammer og eksempler på bruk.


Totalt er det funnet arter i Norden, hvorav er påvist i Norge. For den som følger med på norske biller , er Bolitochara ei slekt å merke seg . Bille - skadedyr, veggdyr, inneklima, maur, mus, soppsanering, biller , desinfeksjon, fuktskader, skadedyrkontroll - Finn firmaer,. Har vært fokusert på mye annet ja, men han hadde nok ikke vært spesielt interessant for noen om han ikke var en veldig god TL-spiller i tillegg.


Glosbe, online ordbok, gratis. Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Bestanden av den sterkt truete billen elvesandjeger viser seg å være. Stadig oppdages nye insektarter.


Hils på seks nye trebukker! Norsk institutt for skog og landskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg