fredag 30. mai 2014

Kardemomme krydder

Med kardemomme menes som regel grønn kardemomme (Elettaria cardamomum), et kraftfullt aromatisk krydder som botanisk hører hjemme i artsfamilien . Hos Jacobs får du både kardemomme og en rekke andre krydder. Det er frøene som brukes til krydder. Frøene til den aromatiske kardemommeplanten er lett pepperaktige.


Men skolmene kan og brukes men med mindre smak. De grønne frøkapslene tørkes og frøene benyttes i det asiatiske, så vel som det skandinaviske kjøkken, .

Kardemomme er et urgammelt kraftig aromatisk krydder. I India og kreolske kjøkken brukes kardemomme til det meste som har saus, som regel sammen med flere krydder. Det passer ypperlig til retter med lam, storfe, . Kategori: KRYDDER Stikkord: grønn kardemomme , hel kardemomme , indisk krydder , indisk . Grønn kardemomme er den mest vanlige sorten, og den er et kraftfullt aromatisk krydder.


Malt kardemomme fra Santa Maria. Vis nærmeste butikk med varen på lager. Photo: Norsk Industriarbeidermuseum.

I malt kardemomme er hele kapselen malt, uten å fjerne skallet. Varm, duftende og mystisk den har en unik og behagelig duft. Ingen av de andre internasjonalt brukte krydderne har et så ujevnt geografisk forbruksmønster. Allergi eller intoleranse mot krydder og aromastoffer.


Den er også et sunt alternativ til . Varene får du utlevert, ferdig pakket. Vikingene skaffet seg kardemomme fra handelsmenn i Konstantinopel (i dag Istanbul i Tyrkia) for mer enn tusen år siden. Det brukes også som ingrediens i ulike matretter og i varme . Indisk chai, desserter, kardemommekaffe eller autentisk basmatiris får en saftig løft av dette unike krydderet.


Ingredienser: økologisk malt kardemommme, Tysk: Cardemom, Engelsk: Cardamom, Latinsk: Elettaria cardamomum, Tolltariffnummer 09. I tillegg til å hjelpe fordøyelsen så kan nemlig dette kardemomme også bidra til å . Krydderet består av den tørkede frukten . Visste du at nellik, kanel, kardemomme og muskat påvirker lystsenteret i hjernen din? Kanel er et krydder fra innerbarken til flere sorter tre fra slekten.


Gløggkrydder kan være sterneanis, kanel, kardemomme og nellik. Sør-India og Kerala kalles gudenes land og har fantastiske krydder plantasjer og enorm. Merk at da snakker jeg om grønn kardemomme.

Ikke vær redd for å bruke krydder i desserter! Fra en jordstengel vokser det opp 4-m høye, bladbærende skudd og m høye, . I denne smoothien har jeg gjort en vri, jeg har nemlig tilsatt malt kanel og kardemomme. Planten vokser vilt i regnskog på Nepal, Bhutan og Sør-India. Dette er to krydder som passer veldig godt til både . Denne blandingen gir en spesiell smaksopplevelse med sin rike og eksotiske aroma.


En perfekt urtedrikk til å kryddre opp i . Bruken av krydder er like gammel som kunsten å lage mat. Nyere forskning viser at kardemomme inneholder mange interessante bioaktive . Er du bedriftskunde må du .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg